Când se va atinge ”imunitatea de turmă” la nivel mondial. Estimare pesimistă a OMS

Obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiul liber, neconstituțională. Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că, în ciuda programelor de vaccinare împotriva noului coronavirus care se desfășoară la nivel mondial, este puțin probabil ca așa-numita imunitate de turmă a populației să se dezvolte anul acesta.

CITEȘTE ȘI: Situație alarmantă în Timiş

”Chiar dacă vaccinurile încep să-i protejeze pe cei mai vulnerabili, nu vom atinge niciun nivel de imunitate a populației sau imunitate de turmă în 2021”, a declarat Soumya Swaminathan, om de știință în cadrul OMS.

Sursa citată a precizat că este posibil ca în unele țări să se dezvolte această imunitate de turmă, dacă se va vaccina mare parte a populației, acest lucru nu va fi suficient pentru a proteja oamenii din întreaga lume.

Imunitatea de turmă presupune vaccinarea a până la 80% din populație.

Deși în unele țări se desfășoară campanii masive de vaccinare, în țările mai sărace vaccinul împotriva noului coronavirus nu a ajuns deocamdată. Agenția pentru sănătate a ONU a anunțat că vaccinările în cele mai sărace țări ale lumii ar putea începe luna aceasta sau în februarie, a declarat Dr. Bruce Aylward, consilier al directorului general al OMS. Reprezentantul Organizației a reiterat apelul la un ajutor internațional pentru aceste state.

În Europa și SUA, campaniile de imunizare cu vaccinurile aprobate de la Moderna și Pfizer/BioNTech au început lent din cauza restricțiilor de aprovizionare și producție, dar și a dificultăților logistice pe care vaccinarea în masă le presupune, notează Europa Liberă.

Bilanțul pademiei la nivel mondial depășește 91,3 milioane de cazuri de Covid-19 și 1,9 milioane de decese. Cele mai afectate țări sunt SUA, India, Brazilia, Rusia și Marea Britanie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Când se va atinge ”imunitatea de turmă” la nivel mondial. Estimare pesimistă a OMS

Lasă un răspuns