Când pofta de muncă doarme nestingherită…

Maria Rabontu referent social Satchinez

În comuna timișeană Satchinez sunt 53 de dosare depuse pentru a primi ajutorul social.

Maria Răbontu, referent în cadrul primăriei din localitate (foto), ne-a precizat că cei care beneficiază de aceste sume de bani din partea statului sunt persoane capabile de muncă, dar care nu doresc să lucreze.

„Avem tineri între 18 şi 40 de ani, iar cei mai mulţi muncesc câteva luni, adică trei sau patru, după care renunţă. În comună vin mulţi angajatori, dar cei care beneficiază de ajutor social nu prea se prezintă la interviuri.

Cei interesaţi de forţă de muncă au acceptat chiar şi persoane nealfabetizate… însă acestea pretextând că sunt bolnave, au dureri de spate, tensiune sau colesterol, refuză să muncească”:

Maria Răbontu ne-a menţionat că printre cei care primesc aceste ajutoare financiare sunt persoane care nu au lucrat de mai bine de 15 ani , iar unele dintre ele, chiar niciodată.

Legea spune însă că cei care doresc să beneficieze de banii de la stat sunt obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii.

În Satchinez astfel de activităţi sunt cu duiumul:curăţenie în comună, tăiatul lemnelor în pădure, desfundarea şi amenajarea şanţurile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Când pofta de muncă doarme nestingherită…

  1. Satchinez sa se inspire de la caraseni unde sunt exemple de buna practica pentru scoaterea din lista a celor cu mana întinsă aplicând legea ar literam.

Lasă un răspuns