Canalizarea a intrat în faza branșamentelor, într-o comună din Timiş

Comuna Bârna este formată dintr-un șirag de șapte mici localități răspândite pe dealurile și văile din apropierea municipiului Lugoj.

Unitatea teritorială cunoaște același trend ca și alte administrații din zonele apropiate orașelor timișene, în sensul că a înregistrat, în ultimul deceniu, un spor de populație, dar și că aici au apărut siluetele a mai multor locuințe noi.

La o dinamică pozitivă de dezvoltare ale cărei surse sunt oamenii și zbaterile lor, preocupările din domeniul modernizării infrastructurii locale nu pot lipsi.

Ca să se îmbunătățească însă condițiile de trai nu e nevoie numai de venituri mai bune pentru familii, fie că acestea sunt obținute din activități locale, în urma joburilor la unitățile industriale din Lugoj ori de pe urma muncii în străinătate, ci și de utilități, cele care împreună cu drumurile asfaltate apropie condițiile de viață de cele de la oraș.

Cum piatra de încercare pentru oricare dintre unitățile administrative rurale este canalizarea, trebuie să spunem că rețeaua a fost deja înființată în cinci dintre cele șapte sate aparținătoare ale comunei și că există și stația de epurare, în reședința acesteia.

Ca întregul sistem însă să devină funcțional mai e nevoie de încă un proiect și de o nouă finanțare de la guvern.

Prin urmare, în prezent, se lucrează la acest proiect de completare, cel prin care se vor realiza racordurile individuale ale gospodăriilor la această utilitate.

Faza acestei investiții este, deci, aceea de obținere a avizelor și de elaborare a documentației tehnice. Așa că e nevoie de încă „puțintică răbdare” și de aceste branșamente.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
botinesti 21 octombrie 2017
Voi va bateti joc de oameni publicind asemenea prostii. V-a platit Ovidiu ca sa publicati ineptiile astea? Sunteti jurnalisti? Pe bune? In toate satele comunei Barna foarte multi oameni nu au acces la apa pentru ca teavaeste doar de o parte a drumului, fara sa se faca trecerea coloanei de apa si pe partea cealalta. Cine dracu sa se conecteze la apa, daramite la canalizare? D-le Marcel Saminta, poate ar trebui sa mai mergeti si pe teren sa vedeti cum sunt lucrurile cu adevarat. Si citi oameni au apa in casa. Veti fi uimit sa vedeti in cele citeva sate ale comunei situatia reala. Despre ce vorbim aici? Si poate masoara DNA sau PARCHETUL latimea drumului turnat acum citiva ani in realitate fata de cit este in proiect,