Canalizare și stație de epurare proprie, într-o comună din Timiș

Locuitorii satului, care l-a dat pe marele inventator Traian Vuia, vor beneficia pe viitor de o investiție extrem de utilă.

Aceasta vizează introducerea rețelei de canalizare în aproape toată localitatea.

Satul Traian Vuia, din comuna cu același nume, va avea pentru prima dată în istoria mul­ti­se­culară, rețele de canalizare.

Zilele trecute, reprezentanții administrației locale au semnat la București contractul de finanțare a investiției, care se ridică la o valoare de aproape 2.850.000 lei, fără T.V.A.

Din acești bani, atrași de la Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală va fi introdusă ca­na­li­za­rea pe cinci kilometri de străzi. Mai exact, în proiect e cuprinsă principala arteră care traversează satul, de la intrarea dinspre Lugoj și până la ieșirea către Făget și cea care duce înspre Surducu Mic.

“Am sem­nat contractual de fi­nan­țare, licitația este fi­na­li­za­tă, iar acum mai așteptăm doar avizul de mediu. Vom demara lucrările în acest an și le vom finaliza până la sfâr­­șitul anului viitor.

Ele vor fi realizate de o firmă din Ti­mi­­șoara.

Pentru celelalte străzi, la fel ca și pentru celelalte sate componente ale comunei vom întocmi alte pro­iecte care să vizeze introduce­rea rețelelor de canalizare.

Din păcate, noi până acum nu am avut nici măcar un metru de rețele.

Sunt convins că treptat, putem rezolva aceste investiții, atât de necesare tu­turor locuitorilor din comuna Tr­aian Vuia”, a  declarat primarul Vasile Petruescu pentru redesteptarea.ro.

Tot din acești bani, la intrarea în loca­li­tate, lângă pârâul Glavița, va fi construită și stația de e­pu­rare. Pe viitor, la ea vor pu­tea fi racordate și satele Surducu Mic și Săceni.

0 Comments

No Comment.