Canalizare și stație de epurare proprie, într-o comună din Timiș

Locuitorii satului, care l-a dat pe marele inventator Traian Vuia, vor beneficia pe viitor de o investiție extrem de utilă.

Aceasta vizează introducerea rețelei de canalizare în aproape toată localitatea.

Satul Traian Vuia, din comuna cu același nume, va avea pentru prima dată în istoria mul­ti­se­culară, rețele de canalizare.

Zilele trecute, reprezentanții administrației locale au semnat la București contractul de finanțare a investiției, care se ridică la o valoare de aproape 2.850.000 lei, fără T.V.A.

Din acești bani, atrași de la Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală va fi introdusă ca­na­li­za­rea pe cinci kilometri de străzi. Mai exact, în proiect e cuprinsă principala arteră care traversează satul, de la intrarea dinspre Lugoj și până la ieșirea către Făget și cea care duce înspre Surducu Mic.

“Am sem­nat contractual de fi­nan­țare, licitația este fi­na­li­za­tă, iar acum mai așteptăm doar avizul de mediu. Vom demara lucrările în acest an și le vom finaliza până la sfâr­­șitul anului viitor.

Ele vor fi realizate de o firmă din Ti­mi­­șoara.

Pentru celelalte străzi, la fel ca și pentru celelalte sate componente ale comunei vom întocmi alte pro­iecte care să vizeze introduce­rea rețelelor de canalizare.

Din păcate, noi până acum nu am avut nici măcar un metru de rețele.

Sunt convins că treptat, putem rezolva aceste investiții, atât de necesare tu­turor locuitorilor din comuna Tr­aian Vuia”, a  declarat primarul Vasile Petruescu pentru redesteptarea.ro.

Tot din acești bani, la intrarea în loca­li­tate, lângă pârâul Glavița, va fi construită și stația de e­pu­rare. Pe viitor, la ea vor pu­tea fi racordate și satele Surducu Mic și Săceni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns