Campanie suplimentară de vaccinare împotriva rujeolei, în județul Timiș

rujeola

Din cauza numărului în creștere a cazurilor de rujeolă (pojar) la nivel național, cât și a reapariției cazurilor de îmbolnăvire în județul nostru, precum și a scăderii complianței la vaccinarea ROR, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș a dispus demararea unei campanii suplimentare de imunizare cu ROR, în perioada 14-18 octombrie.

CITEȘTE ȘI: Scădere semnificativă a salariului mediu în România. Explicaţia pentru ultimele cifre făcute publice de Institutul de Statistică

Campania se adresează tuturor copiiilor eligibili la vaccinarea împotriva virusului rujeolic-rubeolic-urlian conform calendarului național de vaccinare (9-11 luni – prima doză,12 luni – a doua doză, 5 ani – o doză rapel). ”Medicii de familie au fost înștiințați și vor transmite catagrafia eligibilor la vaccinare pe grupe de vârstă până în data de 10 octombrie.

DSP Timiș are în stoc suficiente doze de vaccin ROR necesare desfășurării acestei campanii. Rujeola este o boală infecto-contagioasă care poate fi prevenită prin vaccinare, de aceea recomandăm și reamintim tuturor părinților să se adreseze medicului de familie în vederea protejării copiilor prin vaccinare.

În acestă perioadă personalul de specialitate al DSP Timiș va efectua vizite la cabinetele medicale cu complianță scăzută la vaccinare precum și în zonele în care s-au identificat comunități la risc și cu acoperire vaccinală scazută”, au transmis autoritățile sanitare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *