Campanie intensă de împăduriri, derulată în această perioadă

Campanie intensă de împăduriri, derulată în această perioadă

Romsilva derulează în această perioadă o campanie de împăduriri, prin intermediul direcțiilor silvice și ocoalelor din componența acestora. Luna Plantării Arborilor, care în mod tradițional  e marcată de silvicultori între 15 martie și 15 aprilie, are și în Timiș rezultate notabile, aici fiind programată sădirea a peste 200.000 de puieți.

Speciile brad, molid, larice, gorun, stejar pedunculat, gârniță, cer, castan, salcâm, nuc comun și negru sunt utilizate pentru împăduririle din Timiș, fiind vorba despre un total de 204.360 de puieți provenind din pepiniera centrală de la Recaș. Unitatea a produs în acest an, de altfel, 365.800 de puieți, astfel încât aprovizionează cu material săditor inclusiv direcții silvice din alte județe.

CITEȘTE ȘI: Conflict între migranţi din Afganistan şi Pakistan, în zona Gării de Nord din Timișoara: 5 tineri reţinuţi

Aproape 32 de hectare sunt în curs de împădurire în județul Timiș, iar pe alte 10 hectare de fond forestier se realizează completări. Totodată, Direcția Silvică Timiș preconizează regenerări naturale pe o suprafață totală de peste 196 hectare.

La nivel național 10.244 hectare de fond forestier de stat se vor refgenera în acest an, din care 3.117 ha prin lucrări de împădurire, după cumm anunță Regia națională a Pădurilor Romsilva. De asemenea, în campania de împăduriri de primăvară vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.391 de hectare și de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe alte 179 hectare din fondul forestier al statului, la nivel național. Romsilva administrează circa 48 la sută din pădurile țării.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *