Călin Nistor, nou şef interimar la DNA/ Anca Jurma a invocat înregistrarea cu procurorul Florentina Mirică ca motiv pentru care nu mai continuă la DNA: S-a ajuns prea departe

Secretarul general al unei primării din vestul ţării, reținut după ce a primi mită 40.000 de lei de la un om de afaceri

Călin Nistor, procuror şef adjunct DNA, va asigura conducerea interimară a Direcţiei, în lipsa unei propuneri din partea procurorului general, după ce Anca Jurma a anunţat că nu mai vrea un mandat la conducerea instituţiei, au precizat reprezentanţii Direcţiei pentru MEDIAFAX.

Conform reglementărilor interne, la conducerea DNA rămân, în ordine, procurorii-şefi adjuncţi Călin Nistor şi Marius Iacob, a precizat, pentru MEDIAFAX, Augustin Lazăr.
Anca Jurma invocă înregistrarea cu procurorul Florentina Mirică ca motiv pentru care nu mai continuă la DNA

Anca Jurma, cea care a anunţat că renunţă la prelungirea mandatului interimat de la conducerea DNA, a explicat, marţi, că evenimentele recente, inclusiv înregistrarea convorbirii sale cu Florentina Mirică din sediul DNA, au determinat-o să aprecieze că nu mai are condiţiile pentru a continua.

„Astăzi este ultima zi a mandatului de 6 luni pentru care am fost delegată în funcţia de procuror şef al DNA. Am acceptat cu greu această funcţie interimară, la solicitarea conducerii Ministerului Public, într-un moment în care DNA se afla într-o situaţie dificilă.

Urma ca în scurt timp să aibă loc o procedură de desemnare a procurorului şef numit, cu un mandat de trei ani. Din raţiuni care nu au depins de mine, aceasta perioadă s-a prelungit până după încheierea celor 6 luni”, arată Anca Jurma, într-un comunicat de presă postat pe site-ul DNA.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns