Călin Dobra, favorit la Consiliul Judeţean Timiş

Plecarea lui Sorin Grindeanu în fruntea Guvernului României lasă locul liber la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş.

Noul şef al administraţiei judeţene se va alege dintre consilierii aflaţi în funcţie, procedura fiind aceeaşi ca la alegerile din vară, când Grindeanu a fost votat de consilierii PSD, ALDE şi PMP.

În mod normal, preşedintele CJT va fi tot de la PSD, partid care are 16 aleşi judeţeni. Cele mai mari şanse să conducă instituţia în următorii ani este Călin Dobra, primul pe lista de la algerile pentru Camera Deputaţilor.

Pentru a deveni preşedinte al consiliului judeţean, Dobra trebuie să opteze între poziţia de deputat şi cea de consilier judeţean, având termen până miercuri. Se pare că proaspătul deputat va renunţa la calitatea de parlamentar, pentru a reveni la CJT, unde este marele favorit pentru funcţia de preşedinte.

Călin Dobra are de partea sa experienţa celor patru ani de vicepreşedinte al instituţiei, legitimitatea politică (este preşedinte executiv al PSD Timiş), dar şi susţinerea majorităţii primarilor timişeni, care îl consideră cel mai îndreptăţit pentru a-l înlocui pe Sorin Grindeanu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns