Călin Dobra, apel public către toți liderii politici din Timiș

dobra 24 oct

Anunţul făcut de Ludovic Orban privind primele tăieri preconizate de noul guvern pe care îl va conduce a generat reacţia preşdintelui Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra. Orban le-a spus primarilor să uite de Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI), un program prin care urmau să fie finanţate proiecte de dezvoltare ale comunităţilor locale.

CITEȘTE ȘI: Pregătiri pentru Ziua Morților, la Timișoara. Unde se vor vinde coroane, flori și candele

În replică, Dobra spune că renunţarea la FDI va aduce multe deservicii cetăţenilor din judeţul Timiş, care vor fi privaţi, astfel, de o serie de investiţii preconizate:

„În calitate de președinte al Consiliului Județean Timiș, fac un apel public către toți liderii politici din Timiș să protesteze față de oprirea finanțărilor prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Nici nu și-a trecut cabinetul de Parlament și domnul Ludovic Orban și-a făcut deja un plan în ceea ce privește tăierile. Primii loviți sunt primarii și cetățenii din mediul rural. Deși s-au primit asigurări că nu se va trece la niciun fel de tăieri, iată că premierul desemnat le-a transmis senin primarilor că va desființa Fondul de Dezvoltare și Investiții. Anunțul este unul îngrijorător în condițiile în care sute de proiecte au fost deja selectate pentru finanțare, iar mulți primari, din toate partidele politice, așteaptă începerea lucrărilor. FDI este un instrument esențial pentru dezvoltarea comunităților locale, în special a celor cu posibilități reduse. Asta pentru că, spre deosebire de PNDL, unde primăria trebuie să asigure finanțarea și apoi recuperează banii, prin FDI este posibilă acordarea unui avans de 15 la sută pentru demararea lucrărilor. Tot prin FDI se pot finanța lucrări rămase neexecutate în alte proiecte de investiții. La nivelul județului Timiș, primarii, de la toate partidele, au depus un număr de 120 proiecte de investiții care urmau să fie finanțate prin FDI. Culmea este că, pentru toate aceste fonduri, există finanțare, ea fiind asigurată de Guvernul Viorica Dăncilă. Oprirea acestui program reprezintă un gest de iresponsabilitate politică, care îi afectează, în mod unitar, pe primarii din toate partidele și care lovește, în special, în comunitățile din mediul rural, acolo unde capacitățile de finanțare pentru lucrările de interes public sunt mai reduse. Știu că este campanie electorală, dar haideți să dăm dovadă de responsabilitate în fața oamenilor, în fața comunității locale și să le cerem împreună celor care vor să preia guvernarea să nu își bată joc de viitorul nostru. Și dacă nu vă pasă de viitorul timișenilor, măcar gândiți-vă dacă veți putea să îi priviți în ochi pe primarii dumneavoastră, după o asemenea decizie”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Călin Dobra, apel public către toți liderii politici din Timiș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.