Călin Dobra: „Alimentele care trebuiau împărțite copiilor în școli expiră sau se strică”

scoala inchisa

În toate aceste luni în care cursurile au fost suspendate în şcoli, distribuitorii de lapte, cornuri şi mere, în programul naţional special, au rămas cu alimentele în depozite.

Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, acuză Guvernul Orban că nu a făcut nimic pentru ca autorităţile locale să poată redistribui aceste alimente către persoane care ar fi avut nevoie de ele.

Un act normativ în acest sens a fost „uitat” de Guvern în sertare. „Țara arde și baba se piaptănă, spune o vorbă din popor…. popor care se uită acum la Guvernul Orban cum stă cu mâna-n sân, în vreme ce alimentele care trebuiau împărțite copiilor în școli, expiră sau se strică.

Consiliul Județean Timiș a făcut mai multe adrese către Ministerul Agriculturii, prin care am solicitat să creeze cadrul legal pentru ca laptele, cornul și mărul destinate elevilor, să fie redistribuite în centre de asistență socială sau în spitale.

Pandemia a suspendat cursurile încă din martie, iar acum a început vacanța și e firesc că ele nu mai pot fi distribuite.

Au trecut aproape 3 luni de când am făcut prima adresă. Nici până la ora actuală nu avem un răspuns. Stimabilii guvernanți sunt pesemne ocupați cu altele.

Pe site-ul Ministerului Agriculturii, există în procedura de transparență decizională un proiect de Ordonanță de Guvern, dar termenul e de mult expirat. Și ei tot nimic.

La noi în județ, în Timiș, sunt peste 600.000 de astfel de produse, fie rămase în școli, fie în depozitele firmelor care au prestat aceste servicii.

Doamnelor și domnilor din Guvernul Orban, înțeleg că nu vreți să măriți pensiile și nici să majorați alocațiile dar, poate vă înduplecați totuși să luați măsurile necesare astfel încât să nu aruncăm la gunoi toate acele produse”, scrie Dobra pe Facebook.

 

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Călin Dobra: „Alimentele care trebuiau împărțite copiilor în școli expiră sau se strică”

  1. acum ai văzut desteptule ? pînă acum ce mama dracului ai făcut ? vin alegerile? pentru tine degeaba vin fraiere te-au trecut pe mînă moartă moldovenii si oltenii psd-isti.

Lasă un răspuns