Calendarul școlar în 2020

elevi rf

Pe data de 13 ianuarie, după vacanța de iarnă, elevii din învățământul preuniversitar se reîntorc la școală. Semestrul al doilea, care va avea o durată de 21 de săptămâni, va fi întrerupt, în perioada 4-21 aprilie, de vacanța de primăvară.

CITEȘTE ȘI: Imagini de vis pe pârtiile din vestul ţării (live)

Cursurile vor fi reluate în 22 aprilie și se vor încheia pe data de 12 iunie. Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie. Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor mai sus-menționate şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

Anul viitor, evaluarea națională pentru clasa a VIII-a va începe în 15 iunie. Nota obținută la aceste probe contează în proporție de 80 la sută la intrarea în liceu. Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la acest examen se face în perioada 2 – 5 iunie. Proba scrisă la limba și literatura română va avea loc pe data de 15 iunie, la matematică pe 17 iunie, iar pe 18 iunie va avea loc proba la limba și literatura maternă. Pe 22 iunie, se vor afișa rezultatele, iar în aceeași zi se vor putea depune contestații. Pe 27 iunie vor fi afișate rezultatele finale.

În perioada iunie-iulie va fi organizat examenul de bacalaureat. Înscrierile vor avea loc între 25 și 29 mai. În 9 și 10 iunie, se va face evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română ; în 11 și 12 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă; în perioada 15 – 17 iunie vor fi evaluate competenţele digitale; în 18 și 19 iunie vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională; pe 22 iunie se va desfășura proba scrisă la limba şi literatura română, pe 23 iunie va avea loc proba scrisă la limba şi literatura maternă, pe 24 iunie – proba obligatorie a profilului; iar pe 25 iunie – proba la alegere a profilului şi a specializării. Rezultatele vor fi afișate pe 30 iunie, iar contestațiile se vor depune în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale, după rezolvarea contestațiilor, va avea lor pe 7 iulie.

Deocamdată, nu se ştie data exactă din luna septembrie 2020 la care vor începe cursurile noului an școlar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns