Calea Buziașului, extinsă până în octombrie

tinde 1

Lucrările pe Calea Buziașului, la ieșire din Timișoara, care au început de doar o lună, avansează alert, susține primarul Dominic Fritz, care și-a propus să le finalizeze înaintea închiderii șantierului Consiliului Județean Timiș, care lucrează la modernizarea DJ 592, între Timișoara și Moșnița Nouă.

CITEȘTE ȘI: Video! „Plantaţie” de ambrozie la Timişoara. Semnal de alarmă tras de medici

„Șantierul de pe Calea Buziașului și extinderea la patru benzi între intersecția cu Str. Magnoliei și limita orașului era esențial pentru a evita formarea de blocaje, odată închis șantierul Consiliului Județean Timiș. A fost o premieră și pentru noi să acordăm Societății de Drumuri Municipale, aflată în subordinea Consiliului Local, această lucrare, care este totodată și un test al capacității sale de mobilizare.

Muncitorii SDM lucrează și noaptea, și în weekend și au reușit să efectueze aproximativ jumătate din lucrările necesare. În următoarele săptămâni se va monta la trecerea de cale ferată un sistem modern care să protejeze suspensiile mașinilor care o traversează, aceasta fiind una dintre cele mai dese plângeri pe care le-am auzit de la șoferii care tranzitează zona.

Dar pentru că orașul nu este doar al mașinilor, lucrarea include și construcția de noi trotuare și piste de bicicletă, iar acest lucru s-a realizat deja pe o parte a străzii. Vom continua lucrările la trotuare și piste de biciclete, fără a afecta traficul, și înspre oraș, pentru că în acest moment sunt zone de pe Calea Buziașului unde trotuarul lipsește cu desăvârșire.

Am discutat cu cei de la SDM și cu specialiștii din primărie și estimăm că în cursul lunii octombrie vom închide acest șantier extrem de important pentru Timișoara, dar și pentru locuitorii din zona periurbană”, a anunțat Dominic Fritz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *