Cale liberă pentru Pasajul Solventul

Pasaj Solventul

Municipalitatea timișoreană a intrat în posesia a două suprafețe de teren necesare pentru edificarea unui important proiect de infrastructură:Pasajul Solventul.

Consilierii locali au acceptat donația făcută de firma care administrează patrimoniul societății Solventul, care a renunțat la dreptul de proprietate pentru două terenuri, de 370 și 293 de metri
pătrați, lăsând cale liberă proiectului intitulat „Pasaj inferior Solventul”.

Consiliul Local Timișoara a aprobat încă din anul 2013 studiul de fezabilitate pentru acest proiect. Pasajul urmează să asigure legătura dintre Calea Bogdăneștilor și Strada Gării, pe sub un pachet de zece linii de cale ferată.

Calea Bogdăneştilor, în zona vizată, este o stradă de categoria a III-a, alcătuită din două benzi de circulaţie, câte una pe sens, având lăţimea totală de șase metri. Pe stradă există o linie de tramvai, iar la capăt este amenajată o buclă de întoarcere.

De asemenea, pe Strada Gării, în amplasamentul studiat, fiind capăt de linie, există un rond de întoarcere, de această dată pentru linia de troleibuz. Strada Gării are patru benzi de circulaţie, câte două pe sens, cu lăţimea totală de 12 metri.

Subtraversarea a fost apreciată ca imperios necesară întrucât legătura între cartierele Ronaţ și Blaşcovici cu cartierul Iosefin este actualmente posibilă doar pe sub Pasajul Jiul. Viitorul pasaj subteran Solventul ar urma să aibă o rampă de 115 metri pe Calea Bogdăneștilor, o parte acoperită de 87 de metri și o rampă de 144 de metri pe Strada Gării, unde ar urma să fie
construit și un sens giratoriu.

Pe noua arteră rutieră nu vor trece doar autovehicule, ci și o linie dublă de tramvai, urmând să fie amenajate și piste pentru biciclete.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Cale liberă pentru Pasajul Solventul

  1. Urmeaza:prefezabilitate, fezabilitate, postfezabilitate, licitatie doi ani la rand, contestaiti inca trei ani, apoi santierul care va dura -in traditia Robu-cel putin cinci ani s.a.m.d.
    In vreo 25 de ani poate se va face, dar nici asta nu este sigur…..

    Povesti electorale care nu mai adorm pe nimeni……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *