Călătoriile cu avionul, tot mai atractive pentru timișoreni

aeroport 1

Aproape 5.000 de zboruri au avut ca punct de decolare sau ca destinație aeroportul timișorean în primele cinci luni ale acestui an, dovadă că timișorenii sunt tot mai „mișcăreți“ când vine vorba de călătoria cu avionul.

De altfel, cifrele demonstrează că, în comparație cu aceeași perioadă din anul precedent, numărul de pasageri a crescut cu nouă procente, iar zborurile au fost cu 11 la sută mai multe.

Bucureşti, München şi Londra par să fie destinațiile preferate de bănățeni în prima parte a anului în curs, cele două capitale și orașul bavarez atrăgând aproape jumătate din totalul pasagerilor Aeroportului Internațional „Traian Vuia“.

Nu-i de mirare, în aceste condiții, că datele statistice pe companii aeriene arată, în privința ratei de creştere a numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi pe cel mai mare aeroport din vestul țării, următoarele rezultate: maghiarii de la Wizz Air au înregistrat un spor de 11 la sută în primele cinci luni din 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, Tarom-ul nu are nici el motive să se plângă, înregistrând o rată de creştere de zece procente, în vreme ce Lufthansa a înregistrat o uşoară scădere, de un procent.

Desigur, este de așteptat ca aceste cifre să se modifice de la toamnă, odată cu intrarea pe piața locală a celor doi operatori low-cost așteptați la Timișoara, fiind de prevăzut, totodată, continuarea trendului crescător în privința traficului de pasageri.

„Avem convingerea că rata de creştere a traficului aerian se va menţine pe tot parcursul anului 2016, atât datorită zborurilor charter de vacanţă, cât şi datorită începerii operării zborurilor companiilor aeriene Ryan Air şi Blue Air, din 1 septembrie, respectiv 1 octombrie 2016”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Dan Idolu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns