„Călătorie în Univers“

„Călătorie în Univers“

„Călătorie în Univers“

Asociația Inițiativă în Educație, alături de partenerii săi, vă invită cu entuziasm la vernisajul expoziției de pictură „Călătorie în Univers“, vernisaj ce va avea loc joi, 21 septembrie, de la ora 18, la sediul CronicLove Productions Europe din Palatul Bruck, Piaţa Unirii, strada Florimund Mercy nr. 9, etaj 2, Timişoara.

Expoziția cuprinde lucrări reprezentative semnate de artista Corina Chirilă care invită privitorul într-o călătorie care ne poartă de la Big Bang și structura Universului la nivel de macrocosmos până la frumusețea planetei albastre, casa noastră.

O călătorie printre galaxii, nebuloase planetare, sisteme solare în formare, planete și corpuri cerești. Lucrările sunt pictate în ulei pe pânză și acrilice pe pânză și redau viziunea artistului asupra Universului.

Corina Chirilă este un biolog ce se exprimă liber prin forme și culori, prin desen și pictură.

Absolventă a Facultății de Biologie și a programului de masterat „Biotehnologie în Protecția Mediului”, artista abordează în creațiile sale teme științifice din domeniul astronomiei și al biologiei.

Încă de la frageda vârstă de 14 ani, artista este fascinată de măreția Universului, lucrările sale prezentând galaxiile, stelele, nebuloasele și planetele într-o lumină artistică.

CITEȘTE ȘI: Bikerii de la Doomstriker vor renova două saloane la Spitalul Militar din Timișoara

Corina Chirilă a participat la numeroase expoziții de grup și a avut un număr însemnat de expoziții personale, dintre care amintim expoziția de artă „Univers Eminescian” de la Galeria de Artă Herăstrău, expoziția „Fantezie și culoare –

De la microcosmos la macrocosmos” de la Galeria Irecson, expoziția „Casa muzelor” găzduită de Cercul Militar Național. Ca forme de expresie artistică Corina folosește pictura în ulei pe pânză, pictura în acrilice pe pânză și acuarelă.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 21–30 septembrie 2023 și va găzdui tururi ghidate, evenimente și ateliere educaționale pentru elevi, profesori și pentru întreaga comunitate din Timișoara.

CronicLove Productions Studios găzduiește două spații cu adevărat speciale, un shop artizanal și o librărie. Studioul A este un spațiu multicultural, perfect pentru a găzdui workshop-uri, prezentări, conferințe, expoziții de artă .

Studioul B este noua casă a Light Stories, un studio de fotografie al Lorenei Dumitraşcu. Lorena îi invită pe toți cei interesați de fotografia de portret, casting, corporate, de asemenea și colegii fotografi să exploreze spațiul.

Shop-ul artizanal deține o colecție unică de obiecte hand-made a unor artiști locali din Timișoara. Librăria Open Crivobara, este deschisă întregii comunități, care este dedicată să ofere acces gratuit la educație și dezvoltare personală.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Spațiul de cultură” care creează contexte educaționale interdisciplinare cu conținut cultural, artistic și științific pentru activarea, dezvoltarea și implicarea comunității locale, valorificarea patrimoniului cultural local și european și întărirea relațiilor culturale europene.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Sursa foto: Facebook/Asociația Inițiativă în Educație


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *