Cai transportaţi în condiţii groaznice. Proprietarul a fost amendat cu 12.600 de lei – Video

Cai transportaţi în condiţii groaznice. Proprietarul a fost amendat cu 12.600 de lei - Video

Cai transportaţi în condiţii groaznice. Proprietarul a fost amendat cu 12.600 de lei

Polițiștii au sancționat contravențional proprietarul a 6 cai ce erau transportați cu o autoutilitară, fără a îndeplini condițiile legale.

IPJ Hunedoara a transmis că, „la data de 26 septembrie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier și reprezentați ai D.S.V.S.A. Hunedoara au efectuat un control în trafic, pe raza localității Gurasada, unde au oprit o autoutilitară care transporta 6 animale din specia ecvidee, fără a deține documentele prevăzute de legislația sanitar-veterinar în vigoare”.

Ca urmare a abaterilor constatate, deținătorul animalelor a fost sancționat cu amendă în valoare de 12.600 lei și i s-a trasat sarcina de a transporta animalele la punctul de îmbarcare și de a remedia situația documentelor.

Totodată, în urma controlului, în autoutilitara respectivă a fost depistat un cal identificat prin microcipare, care figurează în baza de date ca fiind mort (abatorizat), motiv pentru care polițiștii vor continua cercetările în vederea documentării unor eventuale fapte de natură penală și a luării măsurilor ce se impun.

CITEŞTE ŞI: Pericole de sezon. Sfaturile profesorului timișorean Emilian Popovici

Video: IPJ Hunedoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *