Cadru universitar de la UVT prins luând mită

Un preparator din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a fost prins, joi-seara, luând mită de la un student, pentru a-l trece de proba practică de laborator.

Ovidiu Aritoni este preparator de informatică la Facultatea de Matematică şi Informatică. El a fost prins în flagrant în timp ce primea şase sute de lei de la student.

Referitor la acest caz, reprezentanţii Univrsităţii de Vest au transmis la redacţie un comunicat precizând că nu tolerează asemenea fapte:

„Universitatea de Vest din Timișoara investește resurse importante în menținerea unui cadru academic sănătos și cu principii morale puternice. Instituția are toleranță zero față de comportamentele care deviază de la principiile de onestitate, transparență, profesionalism și excelență.

Evenimentul, pe cât de nedorit, este pe atât de necesar în descurajare unor acțiuni nedemne de mediul profesionist creat la Universitate. Aceasta a fost și ideea care a stat la baza protocolului semnat acum trei ani cu Direcția Generală Anticorupție, în premieră pentru învățământul superior din România, când cele două instituiții s-au angajat să realizeze campanii de prevenire și informare la nivelul instituției”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.