Cadre militare anchetate de procurorii timișoreni. Cine sunt şi ce făceau cu banii când au fost prinse în flagrant

bani3

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara au dispus începerea urmăririi penale faţă de plutonierii- adjuncți Florian Bălțărețu şi Paul Cristian Bălan, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, la începutul lunii august, Paul Cristian Bălan a depus diligenţe pentru a fi trecut în rezervă cu drept de pensie, însă, deoarece nu îndeplinea condiţiile de vârstă, raportul nu a fost aprobat.

În aceste împrejurări, a încercat să se pensioneze pe motive medicale, demers ce a rămas de asemenea fără rezultat, întrucât afecţiunea de care suferă nu este de natură pentru a-l califica inapt sau apt limitat pentru serviciul militar. În aceste condiții, a apelat la Florian Băltăreţu cunoscând că acesta lucrează în cadrul unui spital militar, pentru a-l ajuta în vederea pensionării medicale.

În schimbul acestui serviciu, Florian Băltăreţu a solicitat iniţial 200 de euro, iar ulterior, alţi 200, motivând că banii sunt necesari pentru a fi dați altor cadre medicale din comisia medico-militară. Totuși, Paul Cristian Bălan nu a reușit nici de această dată să se pensioneze, astfel că cei doi au convenit ca suma de bani traficată să fie restituită.

La data de 13 octombrie a acestui an, Florian Băltăreţu a fost surprins în flagrant în timp ce-i restituia amicului său 930 de lei, echivalentul a 200 de euro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cadre militare anchetate de procurorii timișoreni. Cine sunt şi ce făceau cu banii când au fost prinse în flagrant

  1. Doar „zdrentele” procedeaza in felul acesta. Daca se pensiona pe caz de boala mai cerea flagrant?? Si, ma rog, denuntatorul?? de ce nu are dosar pentru dare de mita? Intrebari fara raspuns, probabil .

Lasă un răspuns