Cad capete în PSD Timişoara după trădarea lui Stoia

Gestul viceprimarului Traian Stoia, care a votat bugetul Timişoarei contrar deciziei luate de partid, nu a rămas fără urmări. Sebastian Răducanu, preşedintele PSD Timişoara, şi-a înaintat demisia din funcţie.

„Având în vedere situaţia creată recent în plenul consiliului local, când viceprimarul PSD Traian Stoia a girat un buget care riscă să aducă oraşul nostru în incapacitate de plată, încălcând grav principiile social-democrate şi disciplina de partid, am decis să îmi înaintez demisia din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Timişoara a PSD.

Este un semnal de responsabilitate şi de schimbate a modului în care înţelegem să facem politică”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Sebastian Răducanu. El rămâne vicepreşedinte al PSD Timişoara.

Gestul lui Stoia a mai făcut o victimă: Alfred Simonis şi-a dat demisia din funcţia de lider de grup al consilierilor locali PSD, asumându-şi responsabilitatea pentru situaţia creată.

Biroul permanent Judeţean al PSD Timiş a luat act de decizia lui Sebastian Răducanu şi a decis ca interimatul în fruntea organizaţiei să fie asigurat de deputatul Florin Bârsăşteanu. Vara trecută, acesta din urmă a pierdut alegerile pentru şefia PSD Timişoara chiar în faţa lui Răducanu, la o diferenţă de doar opt voturi.

Ca o pată de culoare, Sebastian Răducanu, fiul deputatului UNPR Ion Răducanu, a ajuns preşedinte în perioada în care liderul UNPR Gabriel Oprea ajunsese premier interimar şi a renunţat la funcţie în momentul în care împotriva lui Gabriel Oprea a început urmărirea penală

0 Comments

No Comment.