Cablurile aeriene din centrul Timișoarei, greu de tăiat

La mai bine de zece ani de la apariția primei decizii a Consiliului Local al municipiului Timișoara privind obligativitatea trecerii în subteran a cablurilor aeriene care împovărează stâlpii de iluminat din oraș, nici măcar zona centrală nu a fost curățată complet.

După mai multe etape ale operațiunii „Ghilotina”, Inelul 1 de circulație nu este eliberat de cablurile aeriene, deși autoritățile timișorene promiteau, în luna martie, că aceasta de va întâmpla până în luna mai. Iată că ne apropiem de sfârșitul lunii iunie și mai multe străzi centrale continuă să fie urâțite de păianjenii negri atârnați de stâlpi. De exemplu, pe strada Paris, cablurile nu doar că sunt numeroase, dar atârnă și pe jos, încurcând circulația, atât pe carosabil, cât și pe trotuar.

Câteva fire sunt tăiate, la îndepărtarea altora pare că se lucrează, dar multe, probabil, nu mai sunt recunoscute ca fiind în proprietatea nici unei firme care livrează servicii de televiziune și internet, așa că de ele nu se ocupă nimeni.

Problema pare fără sfârșit, iar municipalitatea se dovedește neputincioasă în fața kilometrilor de sârme negre care au invadat Timișoara în ultimele decenii, în pofida unor izbucniri de energie în urma cărora au fost tăiate, pur și simplu, o serie de cabluri.

Dacă nici măcar în zona centrală nu se reușește rezolvarea problemei într-un ritm rapid, după zece ani de răbdare, la ce să ne mai așteptăm în restul orașului?

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns