Ca şi retrogradaţi >> ACS Poli Timişoara – FC Botoşani 1-4 (1-3)

Botosani Poli

Numai o minune o mai poate salva pe ACS Poli de la retrogradarea în cel de-al doilea eşalon al fotbalului românesc.

Echipa timişoreană s-a făcut de râs şi duminică, în confruntarea de pe teren propriu cu FC Botoşani, pierdută cu scorul de 1-4, păstrând şanse matematice de supravieţuire cu două etape rămase până la final, dar luându-şi deja adio, asta văzându-se din atitudinea resemnată a jucătorilor, de la Liga I.

Bordeianu (min. 9, şut plasat de la 20 de metri după respingerea lui Cânu), Fulop (min. 33, execuţie frumoasă, de la aceeaşi distanţă), Cabrera (min. 36, cu capul, de la şapte metri, din pasa de pe dreapta a timişoreanului Ivanovici) şi Ivanovici (min. 49, şut de la 11 metri, talonat de D. Popescu, după pasa lui Fulop) au adus tăcerea pe un stadion „Dan Păltinişanu” prea puţin populat, în ciuda intrării fără bilet.

Doman, titularizat pentru prima dată în actualul sezon, le-a dat speranţe gazdelor pentru o scurtă perioadă de timp (min. 14, reluare simplă de la şase metri, după o acţiune iniţiată de Bărbuţ în dreapta şi continuată cu o centrare pentru Nimely, al cărui şut a fost respins de portar în gheata lui Doman).

Bănăţenii au evoluat în inferioritate numerică după eliminarea englezului Jenkins pentru un fault dur la Vaşvari (min. 38).

În finalul primei reprize, FC Botoşani a avut două bare la o singură fază, autori Ivanovici şi Cabrera.

Elek, accidentat dar totuşi pe teren, chiar dacă pentru doar o jumătate de oră, a fost fluierat după ultima sa execuţie, una mult peste poartă din lovitură liberă, atacantul răspunzându-le puţinilor spectatori prezenţi la meci cu aplauze ironice.

ACS Poli Timişoara: Smaranda – Melinte, Cânu, Torres, D. Popescu – Jenkins, Hernandez (Suarez ’80) – Bărbuţ (Elek ’60), Nimely, Doman (Croitoru ’60) – Goga. Antrenor: Petre Grigoraş.

Miercuri, în etapa următoare, penultima din faza play-out a Ligii I, bănăţenii vor evolua la Voluntari, echipă care l-a numit în weekend pe fostul tehnicianul polist Florin Marin în funcţia de director tehnic.

Foto: ADRIAN PÎCLIŞAN (arhivă)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns