Buziaşul îşi revine greu după furtuna devastatoare

În timpul furtunii care s-a abătut asupra Banatului, staţiunea Buziaş a fost greu încercată. Renumitul parc al oraşului a suferit daune importante, o mulţime de arbori fiind puşi la pământ de vântul puternic, iar Colonada, recent reabilitată, a fost şi ea afectată.

Totuşi, în ciuda pagubelor suferite, oamenii se vor mobiliza pentru a înlătura urmările furtunii. Sorin Munteanu, primarul Buziaşului, a declarat că se continuă operaţiunea de marcare a arborilor din parc de către inspectorii Direcţiei Silvice Timiş şi, dacă vremea o va permite, va începe tăierea şi ridicarea masei lemnoase. Din estimările specialiştilor este vorba despre aproximativ 600 metri cubi.

„Până atunci, vă rugăm să evitaţi circulaţia prin parc”, a menţionat edilul. Tot din această săptămână vor demara şi lucrările de reparaţie capitală a acoperişului la Liceului Teoretic din localitate. Elevii din respectiva unitate de învăţământ îşi vor desfăşura orele de curs la parter şi la etajul I, conform programei şcolare.

De asemenea, mai sunt dezafectate şi vor intra în reparaţii acoperişurile policlinicii din oraş, Căminului Cultural din Bacova, Casei de Cultură (în zona din spate) şi Căminului Cultural din Silagiu. Sorin Munteanu apelează la buzieşeni pentru a veni ca voluntari la curăţarea parcului, iar inimosul Uica Mihai promite că va răspunde şi el prezent şi le va pregăti langoşi, tartine cu zacuscă şi ceai fierbinte.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns