Buziașul, în sărbătoare. Comunitatea germană a marcat cel de-al 44-lea Kerwei (FOTO)

Comunitatea germană din Buziaș  a marcat, astăzi, cel de-al 44-lea Kerwei (Kirchweih), o sărbătoare importantă – similară cu ruga bănățeană – care a readus în orașul-stațiune timișean câțiva dintre foștii locuitori care în prezent sunt stabiliți în străinătate.

Având o tradiţie care datează încă din anul 1874, manifestarea a cuprins Sfânta Liturgie de la Biserica Romano-Catolică din localitate, parada portului, cântecului şi dansului şvăbesc, culminând cu tradiționalul bal.

Atât localnicii, cât și invitații, dar și turiștii au fost impresionaţi de alaiul de Kerwei, precum şi de talentul tinerilor participanți care au oferit recitaluri de dansuri, iar sunetele de fanfară au desăvârşit atmosfera, înveselind asistenţa de toate vârstele.

Sărbătoarea a început încă de dimineață, cu Sfânta Liturghie Solemnă de la Biserica Romano-Catolică din Buziaș, aceasta fiind urmată de parada portului popular șvăbesc. Marșul perechilor a avut mai multe opriri la instituțiile importante din localitate: Liceul Teoretic, Primăria Buziaș și la cele două biserici ortotodoxe din orașul-stațiune.

Perechile de tineri au fost întâmpinate de directorul unității de învățământ, respectiv primarul Sorin Munteanu, dar și de Înalte fețe bisericești, printre care și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului.

1 Comments
Edward Weber 27/08/2018
Cred ca ati uitat o suta de ani la socoteala !!