Burse pentru peste zece mii de elevi timișoreni

Consiliul Local Timișoara a aprobat suma care va fi alocată, în acest an, pentru bursele elevilor de la școlile din oraș. Bursele sunt de mai multe tipuri: de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, iar cele 7,5 milioane de lei vor ajunge la 10.764 de elevi, cu 2.000 mai mulți decât în anul precedent.

Viceprimarul Dan Diaconu consideră că aceasta este o investiție în dezvoltarea orașului, pentru că oamenii pregătiți sunt cel mai de preț bun al Timișoarei și un atu important.

„Educația e o investiție – sunt cuvinte care și-au pierdut mult din forță, tocmai pentru că au fost uzitate atât de mult de către cei care cred atât de puțin în ele. Încercăm să demonstrăm că nu este vorba doar de un slogan și pentru al doilea an reușim să asigurăm burse pentru toți elevii merituoși din Timișoara”, a spus Diaconu.

Bursele de ajutor social se ridică la 70 de lei lunar și sunt acordate copiilor orfani, cu boli grave sau care provin din familii cu venituri scăzute. Bursele de studiu sunt de 65 de lei și vor fi primite de elevii care au media generală peste 7, media la purtare 10 și provin din familii cu venitul lunar pe membru mai mic decât salariul minim pe economie.

Pentru elevii cu media generală peste 8,50, media 10 la purtare sau care au obținut locurile I, II sau III la etapele județene ale olimpiadelor școlare ori ale diverselor concursuri, bursele vor fi de 75 de lei lunar.

Cele mai consistente burse, de performanță, vor fi acordate elevilor care au obținut locuri fruntașe la etapele naționale ale olimpiadelor și ale altor concursuri naționale. Acestea se ridică la 100 de lei lunar. Cu excepția burselor de ajutor social, care se acordă pe 12 luni, celelalte se primesc pe nouă luni, cât durează anul școlar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns