Bunul-simţ, o „pasăre” din ce în ce mai rară la Timişoara – FOTO

strada Pepinierei

Normalitatea ne spune că, după realizarea reabilitării termice a unui bloc, constructorul ar trebui să îşi strângă utilajele şi schelele şi să lase locul precum l-a găsit, deci curat. În România, însă, nu se întâmplă acest lucru decât în cazul în care este prevăzut în contractul încheiat între administraţia blocului şi constructor şi, de cele mai multe ori, curăţenia costă suplimentar.

Prin urmare, nu ne miră că, în Timişoara, multe grădini ale blocurilor anvelopate au ajuns terenuri pline cu materiale de construcţii. După reabilitarea termică a unui imobil de pe Strada Pepinierei, din zona Girocului, locatarii s-au trezit cu grădina dintre blocuri distrusă, cu pomii rupţi şi cu câteva bucăţi de schelă rezemate pe un… copac.

reabilitare

În contractul pe care l-au avut cu firma care a efectuat lucrările nu s-a precizat nimic despre curăţenia de după terminarea anvelopării.

Totuşi, oamenii sunt nemulţumiţi, iar de gunoiul lăsat în urmă sunt afectaţi mai mulţi locuitori ai blocurilor din zonă, nu doar cei care au beneficiat de anvelopare. „Am vorbit cu administratoarea. Spune că nu era prevăzut în contract să se realizeze şi curăţenia. Totuşi, nu mi se pare normal ca un loc în care se jucau copiii, frumos, cu flori şi cu iarbă, să ajungă acum o mocirlă”, spune Gheorghe Lupu, unul dintre locatarii din zonă.

Într-adevăr fosta grădină dintre blocuri este acum doar un teren plin de materiale de construcţii, pungi care zboară la fiecare adiere de vânt şi gropi lăsate de utilajele care au lucrat la anveloparea blocului.

Locatarilor nu le rămâne acum de făcut decât să angajeze o firmă de curăţenie (de altfel acest gen de societăţi s-au înmulţit foarte mult în ultimul timp) sau să strângă singuri mizeria lăsată de constructori.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Bunul-simţ, o „pasăre” din ce în ce mai rară la Timişoara – FOTO

  1. Exista legislatie in domeniu.
    Chiar daca nu era prevazut in contract , sesizati mediul si inspectia in constructii.
    Inclusiv primaria are sarcini/indatoriri referitoare la acest aspect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *