Primarul Timișoarei, explicații despre vizita la DNA

Nicolae Robu a prezentat, sâmbătă, în fața presei locale motivele chemării sale la DNA București, precum și câteva opinii. De mai multe ori, primarul Timișoarei a menționat că legea în România este aberantă, în sensul în care șeful unei instituții ajunge să fie făcut responsabil de probleme pentru care are avizul prealabil al specialiștilor.

Robu a explicat că, din cele 968 de apartamente vândute pe baza Legii 112/1995 la Timișoara, doar două contracte poartă semnătura lui. Legea 112 prevedea că apartamentele pot fi vândute doar persoanelor care aveau contracte de închiriere cu primăriile încheiat până la data de 25 ianuarie 1996.

„Am fost azi acolo, e vorba de un apartament cu o cameră și unul două camere. Locuiesc familii foarte modeste, nu oameni sus-puși, nu se poate vorbi de corupție. Pentru așa ceva, să se vorbească, legat de numele meu, de prejudicii de zeci de milioane de euro și de aproape de 1.000 de case vândute?

Eu nu vorbesc despre DNA, ci de modul în care a fost făcută mediatizarea”, a spus, printre altele, primarul Timișoarei, care a ținut să sublinieze că el nu este o persoană care să umble după căpătuială, având alte valori, dar că se simte atacat la ceea ce ține el cel mai mult, și anume onoarea.

Robu a spus că își va lua un avocat care se va ocupa în continuare de problema cu vânzarea celor două apartamente. „Mergem înainte, sunt multe lucruri de făcut în Timișoara, dar, vă mărturisesc, deși sunt un tip tare și am înfruntat multe, un gust atât de amar ca acum nu am avut niciodată”, a concluzionat edilul.

Cele două apartamente vândute de primărie în 2013 și 2014, pentru care primarul a fost chemat la DNA, sunt situate în Piața Aurel Vlaicu nr. 4, în cartierul Fabric.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 Răspunsuri “Primarul Timișoarei, explicații despre vizita la DNA

  1. Potrivit unui comunicat al DNA, sunt urmăriţi penal: Nicolae Robu – primar al municipiului Timişoara, Dan Diaconu – viceprimar, Gheorghe Ciuhandu – fost primar, Traian Constantin Stoia – fost viceprimar, Martin Staia – fost director în Primăria Timişoara, toţi pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, iar la unii fapta este în formă continuată.

    Procurorii susţin că, în perioada 1996 – 2015, mai mulţi funcţionari publici din Primăria Timişoara, precum şi alte persoane şi-au încălcat atribuţiile legate de aplicarea Legii 112/1995 şi au deposedat statul român de 967 de imobile, majoritatea aflate în centrul vechi al oraşului, producând un prejudiciu estimat la 40 de milioane euro în dauna statului.

  2. Legea este foarte buna si trebuie respectata. Ai facut abuz de functie si ai vandut doua imobile ilegal si subevaluat trebuie sa platesti cu libertatea si sa inapoiezi prejudiciul creat Statului. D-le Robu asteptam demisia de onoare din functia de Primar al Timisoarei, ati facut urbea de rusine in toata tara. Nu stiu cum mai dormiti noaptea de cosmaruri? Rusine…

  3. Oricum nu va iesi ceva de comparat cu Dragnea si nu cred ca DNA il va lua 🙂
    Nu apartine de cosa nostra lui Dragnea

  4. Ia uite primarul mascarici: legea nu este buna???!! Pai era foaaarte buna, chiar in opinia ta de mascarici, cand strigai in piatza Operei „sa vina DNA sa va ia”. Acum, cand DNA te-a luat, prostovane, nu mai este buna legea! Nu ti-e rusine?!

  5. De acord dl.primar. Dumneata chiar nu ai nici o vina. Predecesorii, Ciuhandu si acolitii de la vremea respectiva, notari, avocati, judecatori trebuie sa raspunda pentru modul in care tiganii au pus stapanire pe imobile fara a avea acest drept.

Lasă un răspuns