Bunătăți șvăbești la Deta

„Încheiem seria scurtă a evenimentelor Banat Brunch din acest an în orașul Deta. Sâmbătă, 12 septembrie, între orele 11-15. vă așteptăm la Casa Ferch să celebrăm încă o dată diversitatea culturală a Banatului așa cum este ea întâlnită în viața de zi cu zi a locuitorilor din Deta, acolo unde populația de etnie germană a jucat un rol important timp de zeci de ani. Unele lucruri au dispărut, multe s-au păstrat, iar altele s-au transformat. Bucătăria locală este un exemplu în acest sens. Degustați-o!”, au anunțat reprezentanții Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Timiș.

În cadrul evenimentului, vor fi organizate un târg de produse locale, ateliere de dansuri șvăbești și un tur al orasului Deta.

Programul este următorul: ora 11 – Deschidere și prezentare Casa Ferch, Deta, Str. Victoriei nr. 27; 11,00 – 13,00 – Experiențe culinare (aperitive – salată de vinete, salată de legume și carne, leberpastete – pastă de ficat, wurstsalad – salată cu cârnăciori, liptauer dulce și iute, brânză de oaie, cârnați afumați de casă, pâine cu untură și ceapă, legume de sezon, pâine făcută în casă; preparate calde – ciorbă de legume cu găluște de carne, papricaș cu legume și carne de porc la ceaun, sarmale în foi de varză dulce, cotlet de porc în cuptor cu varză acră, speck și foi de dafin, mămăligă cu șuncă prăjită; desert – clătite cu jeleu de casă, clătite cu brânză, apfelstrudel, tartă cu fructe; băuturi – sirop de mure, sirop de cocăze, apă minerală locală); 13,00 – 14,00 – tur ghidat în orașul Deta; 14,00 – întoarcere la Casa Ferch; 11,00 – 15,00 – târg de produse locale – producători din Deta, Rudna, Voiteg, Livezile (legume, fructe, dulcețuri, siropuri, lavandă, produse lactate de la producători locali); 11, 00 – 15,00 – activități și ateliere (atelier și demonstrații dansuri șvăbești cu prof. Hansi Muller, jocuri cu apă, cules de fructe în grădină). Cei interesați pot obține informații la tel. 0722 .378.391.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns