Se apropie data-limită pentru depunerea propunerilor prin bugetul participativ

Se apropie data-limită pentru depunerea propunerilor prin bugetul participativ

Timișorenii pot decide direct cum se va cheltui o sumă de trei milioane de lei din bugetul local, iar Primăria a lansat la începutul lunii un apel public în cadrul etapei de colectare și selecție a propunerilor de proiecte venite de la cetăţeni.

Pentru depunerea proiectelor, termenul-limită este 30 martie, până acum fiind depuse 48 de inițiative, după cum anunță municipalitatea. Ar mai fi, așadar, doar o săptămână perntru colectarea proiectelor finanțabile.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Turismului: Instituțiile publice pot începe să emită tichetele de vacanță pentru angajați

În lunile aprilie și mai se va derula etapa ce include analiza tehnică, juridică și financiară a propunerilor eligibile și publicarea listei cu proiectele care se califică pentru etapa de votare.

Între 1 și 20 iunie e prevăzută primirea și soluționarea contestațiilor, apoi în intervalul calendaristic 20 iunie – 20 iulie va avea loc votarea de către timișoreni a proiectelor eligibile. Publicarea listei cu proiectele câștigătoare e programată pentru data de 25 iulie, în continuare proiectele câștigătoare intrând în implermentare.

Cetățenii care au peste 16 ani și locuiesc, lucrează sau studiază în Timișoara pot depune, așadar, propuneri de proiecte până în 31 martie 2022, completând formularul disponibil online la adresa https://decidem.primariatm.ro/bp/adauga-propunere.

”Vă încurajăm și să contribuiți la propunerile depuse de alți membri ai comunității cu întrebări, completări sau sugestii. Puteți face asta în secțiunea comentarii de sub fiecare proiect. Criteriile de eligibilitate și mai multe detalii pot fi găsite în secțiunea Întrebări frecvente.

Dacă aveți întrebări ce nu se regăsesc pe site sau aveți nevoie de ajutor cu formularea și/sau depunerea unei propuneri online, ne puteți scrie la [email protected] sau puteți contacta partenerii campaniei de buget participativ, la numerele: Primăria Municipiului Timișoara – 0741.118.249, luni – joi, 14 – 16, Institutul Intercultural Timișoara – 0741.115.124, luni – joi, 16 – 18, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș – 0371.000.378 , luni – vineri, 11 – 18”, precizează Primăria Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns