Bugetarii timişeni se simt trași pe sfoară

greva

Funcționarii publici sunt nemulțumiți de felul în care trenează apariția Legii salarizării unitare, act normativ care le-ar aduce avantaje financiare. Proiectul noii legi ar fi trebuit, deja, să intre în parlament, însă el nici măcar nu a fost prezentat partenerilor sociali.

Potrivit guvernanților, legea ar fi trebuit să intre în vigoare din 1 decembrie, dar șansele sunt tot mai reduse, întrucât nu au fost parcurse etapele preliminare.

Sindicatele din administrația publică au amenințat cu declanșarea grevei generale, strângând semnături pentru această măsură radicală. Cum însă mulți au crezut în promisiunile guveranților, nu există, încă, numărul necesar de semnături pentru ca greva să nu poată fi contestată în instanță. S-a practicat în ultima vreme un fel de joc de-a șoarecele și pisica între sindicate și guvern, finalul fiind imprevizibil.

Tiberiu NegreiLiderul sindical Tiberiu Negrei condamnă lentoarea autorităților, dar admite că nici sindicatele nu au fost suficient de ferme, pentru a urgenta apariția și aplicarea noului act normativ.

”Doar funcționarii publici au fost dați la o parte. Cadrele medicale au primit 25 la sută la salarii, cei din învățământ au 15 la sută în plus, iar noi văd că suntem evitați. Nu mai cred nimic, mai ales că Victor Ponta nu pomenește și de categoria noastră, ca și când nu am exista. Primim tot felul de informații contradictorii, dar nu avem proiectul legii pe care o așteptăm”, spune Negrei.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *