Bugetarii, în aşteptarea hranei

Acordarea salariilor este aşteptată cu mare interes din partea angajaţilor din sectorul de stat.

Aceştia ar urma să primească norma de hrană, în valoare brută de 317 lei.

CITEȘTE ȘI: Accident pe Autostrada A1. Două persoane au murit şi două sunt rănite după ce o maşină a fost lovită de un TIR

Banii sunt aferenţi lunii decembrie şi ar trebui să se regăsească în salariile care se acordă în aceste zile.

Pentru luna ianuarie, adică la salariile care vor intra în intervalul 10-15 februarie, norma de hrană este de 345 lei, valoare brută.

Acordarea banilor chiar pentru luna decembrie a stârnit unele confuzii, de aceea fiind atât de mare şi nerăbdarea bugetarilor.

Astfel, în decembrie, guvernul a emis două ordonanţe de urgenţă contradictorii, după cum a declarat Tiberiu Negrei, liderul sindicaliştilor timişeni din administraţia locală.

CITEȘTE ȘI: Carnagiu. Patru morţi după două accidente cumplite produse în acelaşi timp

În prima dintre ele, cea cu numărul 90, se stipulează că norma de hrană se va acorda începând cu 1 ianuarie 2019, pentru ca a doua zi să apară Ordonanţa 91, care prevede că norma de hrană se acordă obligatoriu începând din… 1 decembrie 2018! Din acest motiv, Tiberiu Negrei se teme că unii ordonatori de credite au observat doar prima ordonanţă şi, prin urmare, nu vor acorda sumele pentru hrană şi pentru luna decembrie, care ar trebui incluse în salariile acordate în aceste zile.

„Aşteptăm să primim fluturaşii de salarii de la colegii din primăriile din judeţ, ca să vedem cum s-au înţeles prevederile guvernamentele.

În mod normal, toată lumea ar trebui să primească indemnizaţia de hrană, dar e posibil ca în unele cazuri să se fi înţeles greşit”, a declarat liderul sindical.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.