Buget axat pe dezvoltare în județul Timiș

Buget axat pe dezvoltare în județul Timiș

Consilierii județeni au votat, în unanimitate, bugetul pe 2022 al județului Timiș. ”Mă bucur că propunerea conducerii Consiliului Județean Timiș și a aparatului de specialitate a fost acceptată și apreciată de aceștia, întrucât a fost construită având în minte creșterea calității vieții timișenilor”, a declarat președintele Alin Nica.

Astfel, 45 la sută  din bugetul total al județului se îndreaptă către secțiunea de dezvoltare. Față de programul de investiții inițial de anul trecut, există acum o creștere de 10 la sută, iar pe parcursul anului, CJT își propune   să depășească 50 la sută, odată cu semnarea unor noi contracte de finanțare.

Totodată, se dorește realizarea unor  economii pe partea de funcționare,  pentru a le dirija către dezvoltare și investiții.  De asemenea, în 2022 vom exista un procent considerabil mai mare al execuției bugetare deoarece este de așteptat să se avanseze pe implementarea proiectelor.

Lucrările de la Centrul de legume – fructe de la Tomnatic, bazinul de înot de la Jimbolia, Centrul Speranța, revitalizarea DJ691 și noua maternitate vor contribui la atingerea acestui obiectiv. Se estimează că doar aceasta din urmă va absorbi 30 milioane în 2022.

CITEȘTE ȘI: Fritz bugetează proiectele pe care le-a găsit de-a gata și mai nimic ca idei proprii

Lista de investiții pentru anul curent  are o valoare totală de peste 312 milioane lei și va fi pusă în practică cu fonduri de la bugetul local, național, dar și cu finanțare externă. Aproape jumătate, 125 de milioane, reprezintă finanțări nerambursabile UE.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns