Budescu, noul Lăcătuş >> Astra Giurgiu – ACS Poli Timişoara 4-1 (2-1)

budescu

Brigada de arbitri care a condus meciul de marţi seară dintre Astra Giurgiu şi ACS Poli Timişoara, din prima manşă a semifinalelor Cupei României la fotbal, s-a evidenţiat prin trei decizii greşite care au influenţat rezultatul consemnat la final, 4-1 pentru formaţia pregătită de Marius Şumudică.

Constantin Budescu l-a păcălit de două ori pe „centralul” Adrian Comănescu, smulgând tot atâtea penalty-uri pe care tot el le-a transformat şi amintind de „măiestria” cu care fostul internaţional Marius Lăcătuş obţinea astfel de avantaje pe dreptunghiul verde.

Prima dată, decarul Astrei a fost călcat… sub talpă de Soljici, aşa cum au arătat reluările, însă strigătul său fals de durere a fost suficient pentru a-l convinge pe Comănescu că a fost vorba despre un fault. Se întâmpla în minutul 4, Budescu executând cu siguranţă, după o însănătoşire rapidă şi miraculoasă.

Apoi a greşit un asistent. Popovici a egalat în minutul 9, reluând simplu, de la şase metri, cu poarta goală în faţă, din pasa lui Mailat, pe un contraatac iniţiat de Croitoru de la mijlocul terenului, însă mingea expediată de căpitanul polist l-a găsit în ofsaid pe mult mai tânărul său coleg din banda dreaptă, poziţie nesemnalizată de la margine, spre norocul bănăţenilor.

Au urmat bara lui Teixeira (min. 16), golul anulat al lui Niculae (min. 19) şi alte câteva situaţii de poartă, cea mai mare semnând-o Ioniţă (min. 18).

Gazdele au intrat la pauză în avantaj, Săpunaru marcând cu o lovitură de cap din centrarea lui Budescu (min. 36).

Acesta din urmă l-a păcălit din nou pe „centralul” Comănescu în minutul 52, când a mimat că a fost lovit în faţă de Bocşan. Din nou, doar un truc, aşa cum au demonstrat reluările… A executat acelaşi Budescu, în stânga lui Curileac, care a ghicit colţul, dar nu a putut atingea mingea.

În continuare, Niculae nu l-a putut învinge pe portarul polist de la doi metri (min. 66), iar la următoarea fază periculoasă Ioniţă l-a lobat elegant pe Curileac, ducând scorul la 4-1 în favoarea campioanei în exerciţiu (min. 76).

Budescu a mai încercat să obţină două lovituri de la punctul cu var, la una dintre ele stârnind mânia lui Scutaru, exasperat de căderile spectaculoase în careu ale adversarului ce a purtat tricoul negru cu numărul zece.

Returul de pe Bega, programat undeva la mijlocul lunii mai, se anunţă a fi unul foarte dificil pentru elevii lui Ionuţ Popa, care vor avea şi în acea perioadă un program încărcat, cu partide în Liga I, Cupa României şi Cupa Ligii.

Astra Giurgiu: Iliev – Oros, Săpunaru, Fabricio – Ioniţă, Seto, Lovin (Nicoară ’46), J. Morais – Budescu, Teixeira (Florea ’74) – Niculae (Dandea ’76). Antrenor: Marius Şumudică.

ACS Poli Timişoara: Curileac – Străuţ, Bocşan, Scutaru, Neagu – Artean, Soljici – Mailat (Henrique ’70), Croitoru (Bârnoi ’79), Novak (Drăghici ’56) – Popovici. Rezerve neutilizate: Smaranda, Haruţ, Cânu, Ignea. Antrenor: Ionuţ Popa.

Cartonaşe galbene: Lovin ’29, Niculae ’45, Morais ’64 / Croitoru ’35, Bocşan ’52.

Arbitri: Adrian Comănescu (la centru), Alexandru Cerei, Adrian Popescu (asistenţi), Florin Chivulete (rezervă). Observatori: Liviu Ciubotariu, Felix Grigore.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns