Ministrul Muncii, Marius Budăi, dă noi speranțe pensionarilor

Budăi, despre majorarea salariilor bugetarilor: Și salariații de la stat sunt cetățeni români și au fost afectați de prețurile mari

Marius Budăi a declarat că jaloanele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt în grafic şi vor fi implementate. Ministrul susține că PNRR se va renegocia în momentul în care coaliţia de guvernare va lua această decizie.

Marius Budăi a fost întrebat care este stadiul îndeplinirii celor două jaloane din PNRR, în contextul în care a primit un sfat de la Florin Cîţu – să vorbească mai puţin şi să facă mai mult.

CITEȘTE ȘI: Cazul soților români arestați în Danemarca. Bebelușul a primit certificat de naștere românesc

„Din câte am văzut, nu îmi era sfatul adresat mie. Răspunsul care contează cel mai mult este că suntem extrem de determinaţi să implementăm PNRR, iar jaloanele sunt în grafic, vor fi implementate”, a spus Budăi.

Întrebat dacă PNRR poate fi optimizat sau modificat, Marius Budăi a răspuns:

„Cu siguranţă. Se poate negocia şi se va negocia în momentul în care coaliţia va lua decizia. (…) Regulamentul de implementare al PNRR la nivel european prevede posiblitatea de discutare pe aspecte sau chiar integral a PNRR. Noi nu ne dorim să discutăm PNRR integral. Am spus cu toţii că suntem extrem de determinaţi să implementăm PNRR. Când va lua decizia politică coaliţia şi grupul de lucru din cadrul coaliţiei, vom negocia”.

Budăi a menţionat că o majorare a pensiilor în acest an „este o dorinţă la care lucrăm cu toţii”, adăugând că se face o analiză, iar în momentul când se va lua o decizie va fi comunicată, potrivit Agerpres.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns