Codul de procedură penală, votat rapid în Camera Deputaților! Modificările dedicate lui Liviu Dragnea au trecut fără probleme

dragnea2

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat luni seară, într-o ședință cu program prelungit, modificările controversate aduse de PSD, ALDE și UDMR Codului de procedură penală. S-au înregistrat 175 de voturi ”pentru”, 78 de voturi ”împotrivă” și o abținere.

Actul normativ a fost discutat rapid, tot luni, în comisia condusă de Florin Iordache, și trimis, după ora 18, plenului Camerei.

Pentru a putea fi adoptat rapid, conducerea Camerei Deputaților a decis, ad hoc, să schimbe și ziua de vot final, care, potrivit Regulamentului, este miercurea.
Ședința de plen a Camerei Deputaților a fost condusă cu mână forte de Gabriel Vlase, care a tăiat în repetate rânduri microfonul parlamentarilor Opoziției, împiedicându-i să vorbească. Toate amendamentele Opoziției au fost respinse.

„Nesiguranță de a merge ziua în amiaza mare pe stradă”

Liberalii au anunțat că vor ataca la Curtea Constituțională ”această eroare” pe care a făcut-o majoritatea PSD, ALDE, UDMR. “Acest proiect de lege este o cârdăşie a infractorilor politici pentru că aţi scăpat inclusiv infracţiunile de corupţie, de evaziune fiscală”, a declarat deputata PNL Raluca Turcan. ”Aceste modificări ne vor crea o stare de nesiguranță de a merge ziua în amiaza mare pe stradă”, a atras atenția și deputatul USR Stelian Ion.

„Trebuie să ne salvăm toți odată!”

“Nu ne putem salva pe rând, trebuie să ne salvăm toți odată! Să vânăm lupi și mistreți, nu cerbi. Pentru că lupii nu-i poți agăța pe pereți ca trofeu”, a explicat deputatul ALDE Varujan Vosganian necesitatea modificărilor aduse Codului de procedură penală.

Protest al Opoziției

Parlamentarii USR și PMP au protestat împotriva modalității rapide de adoptare a modificărilor aduse Codului de procedură. Toți deputații USR au purtat în timpul ședinței de plen tricouri cu mesajul ”Fără penali în funcțiile publice”, în vreme de deputatul PMP Robert Turcescu a înșirat pe holul Camerei foile raportului de peste 300 de pagini elaborat de comisia condusă de Florin Iordache.

315 pagini de modificări, în 10 minute

”Mizeria ordinară care se întâmplă este că ne-au fost aduse în urmă cu mai puţin de 10 minute 315 pagini de modificări. Dacă spuneţi că deputaţii au putut să studieze în ultimele 10 minute toate 315 pagini pe care le-am înşirat aici, pe mocheta sau covorul din faţa biroului domnului Dragnea, care, ca de obicei, nu binevoieşte să participe la lucrările Camerei Deputaţilor…”, a spus Turcescu.

„România, raiul infractorilor”

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat, după adoptarea modificărilor la Codul de procedură penală, că România a fost transformată „într-un stat al infractorilor”.

„Astăzi aţi transformat oficial România într-un stat al infractorilor, în mod oficial şi declarat. De astăzi, cei care fac evaziune fiscală şi spălare de bani nu vor mai putea fi arestaţi şi după ce ne vor fura banii nouă, tuturor, vor putea pleca în Brazilia sau în Costa Rica.

De astăzi, prin votul dvs., pedofili, criminali şi alţi infractori filmaţi cu telefonul mobil de un martor vor scăpa dacă nu vor fi alte probe. Prin votul dvs. de astăzi, femei, fiice sau copii agresaţi vor trebui să-şi privească în ochi, în timpul declaraţiilor, violatorii sau interlopii”, a spus Barna.

El a adăugat că România a ajuns în această situaţie deoarece sunt penali în funcţii publice.

„De astăzi, România este un rai al infractorilor şi am ajuns aici pentru că astăzi în România sunt penali în funcţii publice”, a mai afirmat Barna.

Sursa: mediafax.ro / agerpres.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *