Bolnav salvat de la moarte de medicii timişoreni. Din păcate, nu toţi au şansa lui…

stent

Un bărbat de 41 de ani diagnosticat cu ruptură spontană de aortă și sângerare masivă în pleura stângă a fost salvat la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara. Potrivit specialiștilor, în acest caz s-a impus implantarea unui stent graft în aorta toracică a pacientului.

Procedura a fost efectuată cu succes de o echipă complexă de specialiști în chirurgie cardiacă, medici anesteziști, cardiologi interventioniști și echocardiografiști, alături de care s-a aflat prof. dr. Rolf Dammrau, din partea firmei producătoare din Germania.

”Astfel de proceduri sunt deosebit de utile în cazul pacienților cu rupturi traumatice de aortă, disecții și anevrisme de aortă, la noi fiind efectuate doar sporadic din cauza lipsei unui program național în care să fie inclus și institutul nostru. Costul unui stent graft este de 7.000 de euro.

Dorim ca această alternativă modernă și mai simplă decât chirurgia directă să devină o rutină și la noi, să ducă la creșterea experienței echipei cardio-chirurgicale și să ajute pacienții aflați în situații critice”, a precizat prof. dr. Marian Gașpar, medic-șef la Clinica de chirurgie cardiovasculară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns