Bogdan Paul, suspendat opt luni de Federaţia Română de Volei!

Bogdan Paul Agroland Timisoara

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Volei a decis să îl suspende pe Bogdan Paul, antrenorul prim-divizionarei feminine UVT Agroland Timişoara.

În a doua fază, Comisia de Apel a respins cererea de anulare a hotărârii depusă de tehnician. Pe site-ul forului menţionat a fost publicat un anunţ conform căruia Paul este suspendat pe o perioadă de opt luni, începând cu 21 august!

Poziţia clubului bănăţean a venit vineri.

„Aşa cum am spus şi în vară, clubul nostru se află sub asediul Federaţiei Române de Volei. Probabil se încearcă înlăturarea echipelor private, vedeţi cazul Tricolorul Ploieşti, grupare care s-a desfiinţat după ce a câştigat în sezonul trecut titlul şi Cupa la masculin. Cert este că antrenorul formaţiei noastre, Bogdan Paul, a primit o suspendare de opt luni, o sancţiune fără precedent în istoria acestui sport, care îi interzice să stea pe bancă în noul sezon. Pentru fapte relativ minore, oricum neprobate temeinic. Am evitat să vorbesc până acum despre această suspendare abuzivă dintr-un motiv foarte simplu. Antrenorul Bogdan Paul este reprezentat de un avocat şi urmează calea legală pentru a suspenda efectul hotărârii Comisiei de Apel şi, astfel, pentru a putea conduce echipa în sezonul 2018-2019. Nu vom avea antrenor principal pe bancă în prima etapă din campionat şi la meciul din Cupa României, ultimul amânat pentru 31 octombrie după lungi insistenţe, în condiţiile în care avem legitimată o jucătoare care luptă pentru titlul mondial. Nu ne vom putea apăra şansele corect cel puţin la primele două meciuri oficiale din noul sezon. Îl asigur însă pe Bogdan Paul, şi pe această cale, de sprijinul necondiţionat al clubului UVT Agroland Timişoara. Totuşi, sunt optimist că la începutul lunii noiembrie se va face dreptate şi că instanţele vor emite o decizie favorabilă, atât pentru antrenor, cât şi pentru echipă. În urmă cu cinci ani am decis să investesc şi să mă implic activ în dezvoltarea acestui sport minunat. Am întâlnit mulţi oameni extraordinari în acest fenomen. Din păcate, la vârf, ne mulţumim cu foarte, foarte puţin, iar rezultatele care apar se datorează muncii unor oameni entuziaşti, nu unei strategii coerente la nivel de federaţie! După doi ani şi jumătate, în semn de protest faţă de tratamentul la care este supus clubul, precum şi faţă de incapacitatea federaţiei de a susţine şi promova acest sport, mă gândesc serios să îmi prezint demisia din Consiliul Director, la prima şedinţă la care voi fi prezent. De asemenea, la nivel de club, ne rezervăm opţiunea de a solicita daune materiale Federaţiei Române de Volei”, a declarat Horia Cardoş, preşedintele UVT Agroland Timişoara şi membru în Consiliul Director al Federaţiei Române de Volei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns