Bocșa se modernizează cu bani europeni

Primaria Bocsa

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Orașului Bocșa, județul Caraș-Severin, au semnat un contract de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 pentru modernizarea pistei de biciclete și a infrastructurii pietonale, a autobazei și stațiilor de autobuze pentru transportul de călători, în valoare de 4,9 milioane de euro, din care 4,3 milioane de euro finanțare nerambursabilă.

CITEȘTE ȘI: Urmează două zile de caniculă! Disconfort termic ridicat în vestul țării

Cu acești bani vor fi achiziționate patru autobuze electrice, va fi reabilitată autobaza orașului, vor fi amenajate sau modernizate 24 de stații de autobuz, se vor crea 7,9 kilometri de piste pentru biciclete și vor fi refăcute trotuarele. Traseul pe care se vor realiza pistele de biciclete și se va moderniza infrastructura pietonală cuprinde străzile 1 Decembrie 1918, Daciei, Funicular, Iosif Renoiu, Mihail Gașpar, Republicii și Tudor Vladimirescu. Autobuzele ce vor fi achiziționate au o capacitate de 70-100 de locuri fiecare, din care 25-30 locuri pe scaune. Va fi implementat, totodată, un sistem de e-ticketing care să aibă dispeceratul în autobază și patru terminale în autobuze.

Autobaza care va fi modernizată, de pe Strada Dognecei, are o suprafață totală de 6.340 de metri pătrați. Perioada de realizare a proiectului este de un an și jumătate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Bocșa se modernizează cu bani europeni

Lasă un răspuns