„Blackout” în Europa! Pană de curent uriașă: ce măsuri se iau pentru o criză iminentă

pana de curent 1

Se anunță o pană majoră de curent în toată Europa! O țară și-a anunțat deja populația de ce o să se întâmple și a cerut ajutorul Armatei. Nici România s-ar putea să nu scape, mai ales că sistemul energetic european este integrat.

CITEȘTE ȘI: Ornamentele și decorațiunile de Crăciun se vor scumpi din cauza crizei de materii prime din fabricile din China

Europa ar putea rămâne în perioada imediat următoare fără curent electric pentru o perioadă cuprinsă între o zi şi o săptămână. Armata din Austria deja a început să pregătească populația pentru un „blackout” masiv. Cu toate că nu se știe data exactă, autoritățile au început deja să ia măsuri pentru a trece peste această criză iminentă.

Europa ar putea rămâne fără curent electric, anunță Austria

O veste teribilă vine din Austria pentru întreg continentul, asta după ce ministrul Apărării, Klaudia Tanner, a avertizat populația că urmează, în foarte scurtă vreme, o avarie uriaşă în sistemul energetic european, care este interconectat între toate țările membre ale Uniunii Europene. Astfel, s-ar putea ca în perioadă foarte scurtă, Europa să rămână fără curent electric între o zi şi o săptămână din cauza problemelor cu electricitatea.

Armata austriacă şi Ministerul de Interne din Austria simulează deja, de câteva săptămâni, ce s-ar putea întâmpla cu servicii esenţiale, dar și cu cu viaţa locuitorilor, într-o astfel de situaţie iminentă. De asemenea, autorităţile din Austria au distribuit o listă de acţiuni pe care trebuie să le întreprindă fiecare cetăţean într-o astfel situaţie, dar şi pentru pregătirea unei astfel de ipoteze care ar putea deveni realitate.

O problemă de când, nu de dacă

Practic, Austria nu îşi pune problema dacă se va întâmpla acest „blackout” european, ci când se va întâmpla evenimentul respectiv. „Procuraţi-vă un radio cu baterii, alternativ asiguraţi-vă că aveţi acces la radioul unui automobil. Păstraţi astfel în permanenţă rezervorul automobilului pe jumătate plin, lămpi portabile pe baterii, lumânări, extinctoare şi sisteme de atenţionare privind concentraţia de monoxid de carbon.

De asemenea: procuraţi-vă:

– apă (2 litri de persoană pe zi – 3-5 zile, băuturi, ceai, cafea;

– mâncare durabilă timp de două săptămâni (orez, conserve)”, sunt câteva din sfaturile transmise de autorităţile austriece pentru cetăţeni din țară.

Mai mult, forțele armate austriece informează, pe pagina ministerului federal al apărării, bundesheer.at despre obiectele ce trebuie pregătite din timp, în eventualitatea unui blackout.

sursa: capital.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “„Blackout” în Europa! Pană de curent uriașă: ce măsuri se iau pentru o criză iminentă

  1. Care ar fi cauza blackout ului de ce se mai intampla si chestia asta sau sunt zvonuri inebuneste lumea nu ati terminat cu pandemia si acum…nu va e frica de puterea d zeului hai sa gim mai seriosi si credinciosi ca pe luea cealalta nu plecam cu bogatiile dupa noi.

Lasă un răspuns