Biserica dintr-un milion de cărămizi, unicat în Ţara Făgetului

bethausen 2

Dacă ai poftă de… turism, dar nu şi timp pentru drumuri lungi care să te poarte la mari distanţe de Timişoara, poţi poposi în Ţara Făgetului, în comuna Bethausen, situată într-o zonă pitorească, numai bună de vizitat. Spre deosebire de ceea ce se întâmplă prin alte localităţi, aici Centrul de Informare Turistică are, într-adevăr, încotro să-i îndrume pe călători, căci regiunea nu-i lipsită de obiective realmente interesante pentru privitorii iubitori de istorie.

biserica tara fagetului„Cei care ajung pe la noi chiar au ce vedea. Până la lacul Surduc sunt doar zece kilometri, schitul Ierşnic e frumos şi merită un popas, iar la Mănăstirea Dobreşti, aflată în vecinătate, găseşti un loc unde te poţi simţi mai aproape de Dumnezeu. Ortodocşii evlavioşi ştiu bine că acolo sunt meleagurile de baştină ale Preafericitului Daniel, Patriarhul României. În satul Nevrincea, care aparţine de Bethausen, există biserica dintr-un milion de cărămizi, un vechi lăcaş de cult catolic ale cărui proporţii şi arhitectură sunt unice în toată Ţara Făgetului.

În perspectivă, am dori să punem în circuit câteva trasee turistice care să cuprindă toate aceste puncte şi să organizăm excursii pentru copii. Vrem să achiziţionăm câţiva ponei, astfel încât cei mici să poată face şi plimbări, dar şi echitaţie”, ne-a spus Ion Lihoni, primarul din Bethausen. El a mai adăugat că în comună există o pensiune elegantă care oferă posibilităţi de cazare vizitatorilor zonei şi că, nu de puţine ori, printre aceştia se numără nemţii născuţi în localitatea populată odinioară cu şvabi. Astăzi, deşi trăitori în Germania, mulţi se îndreaptă, la vremea concediilor, spre Banatul unde au văzut lumina zilei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *