Biotehnologiile, viitorul în agricultura timişeană. Producţii medii de 10.500 kg/ha la porumb şi 5.000 kg/ha la soia

Criza alimentară bate la ușă: Cotaţia porumbului a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu

Agricultorii timişeni iau lecţii din Statele Unite ale Americii. Samson Popescu, un fermier de frunte din comuna timişeană Cărpiniş, s-a numărat printre invitaţii la un mare eveniment din agricultura americană, având ocazia de a vizita cel mai mare centru de cercetare din SUA.

Concluziile timişeanului converg către introducerea biotehnologiilor în agricultura românească, condiţie esenţială pentru producţii remarcabile:

„Am avut ocazia să văd câmpurile lor, loturile demonstrative, am discutat cu fermieri şi am constat că producţia medie la porumb este de 10.500 de kilograme la hectar, iar cea de soia, de 5.000 de kilograme la hectar.

Interesant este că 95-98 la sută din suprafaţa culturilor, fie că e vorba de porumb, bumbac sau sfecla de zahăr, este modificată genetic.

Ei folosesc biotehnologiile, iar noi pierdem mult pentru că nu utilizăm aşa ceva. Până la urmă, viaţa ne va împinge să ajungem la biotehnologii, pentru că diferenţele de producţie sunt foarte mari. Am văzut lucruri nemaipomenite în America şi m-a uimit cât de mulţi bani se investesc în cercetare”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Biotehnologiile, viitorul în agricultura timişeană. Producţii medii de 10.500 kg/ha la porumb şi 5.000 kg/ha la soia

  1. Daca americanii se otravesc, trebuie si noi sa fim otraviti? Este un domn din judetul Buzau, mi se pare, care ofera seminte romanesti. De ce nu le semanati pe acelea? Aveti impresia ca tot ce vine din America, zboara mai bine?

  2. NUCA IN PERETE! Cercetătorul din Buzău este preot care ameliorează tomate si alte specii de legume. Dl Vinatoru (SCDL Buzău) nu ameliorează hibrizii de porumb. OTRĂVIREA cu pesticide nu vine din America, este mai mult din Europa.

Lasă un răspuns