Bilanţ bogat la Orţişoara

Ortisoara 1

2018 a fost un an plin de realizări pentru comuna Orţişoara.

Practic, au fost duse la bun sfârşit sau se află în implementare toate proiectele care au fost prevăzute pentru anul ce se apropie de final.

Una dintre împlinirile cu care se mândreşte administraţia locală este asfaltarea realizată în localităţile Călacea şi Corneşti, lucru care a asigurat o circulaţie practică şi rapidă.

De asemenea, în Corneşti s-a construit un cămin cultural, obiectiv care era aşteptat cu mult interes de către localnici.

Ortisoara 2Orţişoara beneficiază de o poziţie privilegiată din punct de vedere al apropierii faţă de Timişoara, la doar 24 de kilometri, distanţă ce este parcursă cu maşina în doar 15 minute, având în vedere că există o singură limită de viteză până în municipiul de pe Bega.

De aceea, este perfect explicabil interesul multor persoane de a construi în această localitate, aşa apărând un PUZ de 50 de parcele, înspre Seceani.

Unele dintre locuinţe au fost, deja, finalizate, iar altele sunt în faza de execuţie.

Un mare avantaj pentru cei care vor locui acolo este că vor beneficia de gaze naturale, acestea fiind introduse recent de către administraţia locală.

Totodată, au fost realizate şi pavaje, astfel încât condiţiile de locuit să fie dintre cele mai bune.

Atracţia pentru Orţişoara se reflectă şi în numărul elevilor de la şcolile din comună, aflat în continuă creştere. Pentru ca micuţii să aibă parte de un mediu cât mai plăcut, toate unităţile de învăţământ au fost renovate în 2018, nemaiexistând probleme.

După cum a declarat primarul Aleodor Sobolu, lucrări importante vor exista şi anul viitor, cea mai importantă dintre ele fiind canalizarea.

Încă din luna februarie, se vor deschide şantiere de lucru, atât pentru introducerea canalizării, cât şi pentru realizarea unei staţii de epurare, acestea urmând a fi finalizate peste trei ani.

Totodată, spune primarul, în 2019 va fi încheiată asfaltarea pe toată raza comunei.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Bilanţ bogat la Orţişoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *