„Big Brother” priveşte în gol… „Bizonii” din trafic se înmulțesc, trecerile pentru pietoni devin tot mai nesigure, iar respectarea vitezei legale nu-i preocupă pe unii şoferi

big brother 2

Anunțul cu privire la aplicarea sancțiunilor pentru persoanele care comit contravenții sau chiar infracțiuni în trafic a fost făcut de Primăria Timișoara încă din 14 martie. Sistemul de management al traficului și supraveghere video dispune atât de radare pentru depășirea vitezei legale, cât și de camere video care îi înregistrează pe șoferii care trec pe culoarea roșie a semaforului.

La momentul respectiv, însă, reprezentanții Poliției Rutiere au declarat că nu au primit încă documentația care să garanteze că echipamentele sunt conforme cu cerințele legii și că probele obținute nu vor putea fi atacate în instanță. De asemenea, mai era necesară și încheierea unui protocol între poliție și primărie.

Conform unui document trimis de Primăria Timișoara către conducerea Ministerului Afacerilor Interne, doar în perioada 9-21 martie, pe cele 37 de sisteme de detecție a trecerii pe culoarea roșie a semaforului au fost înregistrate de sistemul de management al traficului 50.187 de contravenții.

Primăria susține că nu dispune de suficient personal la centrul de comandă și control al sistemului, astfel că solicită ministrului de resort să aloce personal specializat.

„Vă solicităm să desemnați de urgență persoane pentru Centrul de comandă și control. Primăria Timișoara își rezervă dreptul de a nu fi trasă la răspundere în caz de producere a unor accidente rutiere”, se arată în document.

În concluzie, avem în Timișoara un sistem performant, pe care s-a cheltuit o grămadă de bani europeni, dar nu îl folosim, pentru că niște instituții nu reușesc să se pună de acord cu privire la numărul de angajați.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “„Big Brother” priveşte în gol… „Bizonii” din trafic se înmulțesc, trecerile pentru pietoni devin tot mai nesigure, iar respectarea vitezei legale nu-i preocupă pe unii şoferi

 1. Un sistem performant la fluidizarea traficului?
  Nu este si nu va fi. Traficul este infernal!

  Cu siguranta va fi un sistem performant la aplicarea sanctiunilor si la cresterea veniturilor la buget pe spatele cetatenilor.

 2. PAI SA-R PUTEA SA NU FIE DESTULE PROCESE VERBALE DE CONTRAVENTIE UNDE MAI PUI FAPTUL CA TREBUIESC TRIMISE PRIN POSTA LA CONTRAVENIENTI NICI IN JUMATATE DE LUNA PESTE 50.000 PAI CATE OR FI INTRU-N AN GENIAL ACEST ROBU
  CUCUVEAUA PLESUVA

 3. Raspundeti la cerintele Politiei, aveti documentația care să garanteze că echipamentele sunt conforme cu cerințele legii si ati incheiat un protocol între poliție și primărie SI NU VA MAI LAUDATI ATAT,treceti la fapte

 4. Primaria isi rezerva dreptul…bla…bla.. Primaria sa-si asume raspunderea!
  Asta e dovada clara ca sistemul e foarte prost si nu functioneaza pentru fluidizarea traficului ci este orientat pentru sanctionare.
  Cu cat sunt mai multe semafoare, cu atat sunt mai multe treceri pe rosu. Eliminati semafoarele, fluidizati traficul, primarul a nenorocit orasul. Intrebati citi timisoreni sunt multumiti de noul sistem si veti vedea ce catastrofa s-a abatut pe capul timisorenilor.

 5. ROSU verde GALBEN ??? cum vrea ROZU inseamna sa umblam toti cu 5km la ora ca doar de se face galben sa putem frana atentie 5km !!! nu 50KM si nici 60KM la unda verde, sa imi spuna mie ca in 5m se opreste masina instant ???? la viteza asta daca apucii aia 5m sa zicem ca in 3m se face galben si imediat cum ai trecut ii rosu in poza arata rosu deci ROZU ai dreptate sa lucrii tu si sa mai ajungi la timp sa rezolvii problemele …… personale sau de servicii, te credem nu toti ne permitem sa ne plimbam prin oras cu 5km la ora si sa intarziem la serviciu sau la clientii ????( in loc sa faca din semafoare un loc de pauza de 30sec sau 1minut el ne da intermitent in acelasi timp cu pietonii oare cine RASPUNDE CA UN COPIL SI-A PIERDUT VIATA DIN CAUZA SEMAFORULUI PROST SINCRONIZAT NU TIN PARTEA SOFERULUI II DE VINA DAR SI SISTEMUL SEMAFOARELOR AU OOO VINA SI VINA O POARTA SI ROBU SI CEI CU SEMAFOARELE .oare cand sa facut si un studiu catii cetateni are TIMISOARA SI CATI O TRAVERSEAZA ???? atunci ROZU SA PUNA IN CALCUL SI SEMAFOARELE ( ALOO CENTURA AI AUZIT ???? )aia avem nevoie acum .

Lasă un răspuns