Berlusconi revine oficial în Parlamentul italian. Politicianul de 86 de ani a obținut un loc în Senat și unul în Camera Deputaților pentru iubita sa de 32 de ani

Berlusconi revine oficial în Parlamentul italian. Politicianul de 86 de ani a obținut un loc în Senat și unul în Camera Deputaților pentru iubita sa de 32 de ani

Berlusconi revine oficial în Parlamentul italian. Politicianul de 86 de ani a obținut un loc în Senat și unul în Camera Deputaților pentru iubita sa de 32 de ani.

Victoria răsunătoare a coaliției italiene de dreapta în alegerile generale de duminică marchează o revenire în parlament a fostului premier Silvio Berlusconi, la nouă ani după ce a fost dat afară din cauza unei condamnări pentru fraudă fiscală, relatează Reuters. Berlusconi, care împlinește joi 86 de ani, a obținut peste 50% din voturi în cursa pentru Senat în circumscripția nordică Monza, unde miliardarul deține o vilă și clubul local de fotbal, proaspăt promovat în prima divizie italiană, Serie A.

„Voi încerca să acționez ca playmaker în (următorul) guvern”, le-a spus Berlusconi susținătorilor după ce și-a exprimat votul, indicând dorința sa de a rămâne în prima linie politică în ciuda vârstei și a sănătății sale fragile.

Berlusconi a suferit o intervenție chirurgicală majoră la inimă în 2016, s-a îmbolnăvit grav de COVID în 2020 și a fost internat și externat din spital în ultimul an cu diverse afecțiuni. El își răstălmăcește adesea cuvintele și a părut să aibă probleme de mers la un miting la Roma săptămâna trecută.

CITEȘTE ȘI: Magistrala Verde – Calea Șagului intră în proiectare

În parlament, el va fi însoțit de iubita sa, Marta Fascina, 32 de ani, care a câștigat un loc în circumscripția din Sicilia. Fascina va ocupa un loc în Camera inferioară a deputaților, în timp ce Berlusconi a fost ales în camera superioară, Senatul.

El va trebui să renunțe la un loc în Parlamentul European, pe care l-a câștigat în 2019, deoarece nu este permis să servească atât în adunarea italiană, cât și în cea a UE. Unii au speculat că ar putea să candideze la președinția Senatului, în pofida îngrijorărilor legate de sănătate.

În alte curse de profil înalt, lidera de extremă dreapta Giorgia Meloni, liderul partidului Frații Italiei și probabil noul prim-ministru, și-a zdrobit rivalii, obținând peste 51% din voturi în circumscripția centrală din l’Aquila.

Alegerile au pus aparent capăt carierei scurte, dar rapide, a ministrului de externe demisionar Luigi Di Maio, care a fost, de asemenea, vicepremier, ministru al muncii și ministru al industriei în ultimii cinci ani.

La precedentele alegeri din 2018, Di Maio a condus Mișcarea populistă Cinci Stele la o victorie uimitoare, cu aproximativ 33%. De data aceasta, el a fost învins într-o competiție de circumscripție în Napoli, iar micul său partid a obținut mai puțin de 1% la nivel național.

Înfrângerea a venit în ciuda unei campanii inventive, în care Di Maio a reconstituit o scenă celebră din filmul „Dirty Dancing”, cu un grup de pizzari care îl ridicau în poziție de zbor pe coloana sonoră a piesei „Time of My Life”.

Emma Bonino, un alt fost ministru de externe și veteran al campaniei pentru drepturile civile, a ratat și ea realegerea după ce a pierdut la Roma, în timp ce președintele clubului de fotbal Lazio, Claudio Lotito, a fost mai norocos. Lotito, ale cărui promisiuni din campanie au inclus promisiunea de a „compensa” echipa locală Campobasso pentru retrogradarea în 1987 în divizia a treia din cauza lui Lazio, a câștigat un loc în Senat în regiunea Molise din sudul țării pentru Forza Italia, partidul lui Berlusconi.

g4media

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Berlusconi revine oficial în Parlamentul italian. Politicianul de 86 de ani a obținut un loc în Senat și unul în Camera Deputaților pentru iubita sa de 32 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *