Beneficiarii subvenţiei pentru lână, aşteptaţi la Direcţia Agricolă

Crescătorii de ovine care sunt înscriși în programul de ajutor de minimis pentru subvenția la lână, în cuantum de un leu pentru kilogramul comercializat, trebuie să depună documente justificative la direcțiile agricole județene până la data-limită de 1 septembrie.

CITEȘTE ȘI: Angajări pe salarii de 2.700 de lei net lunar. Iată postul vacant

Beneficiarii acestei forme de sprijin sunt crescători de ovine, persoane fizice sau juridice, condiţiile fiind să deţină o exploataţie înregistrată în Registrul național şi să facă dovada comercializării cantității de lână pentru care solicită acordarea sprijinului către un centru de colectare sau o unitate de procesare.

CITEȘTE ȘI: Bani-gârlă pentru întreprinzătorii începători din Regiunea Vest

Subvenţia se achită într-o singură tranşă anuală. Bugetul total alocat pentru plata acestei subvenții este de 36 de milioane de lei.

Programul de sprijinire a valorificării lânii a avut încă de la început un succes important în Timiş, judeţul cu cel mai mare număr de oi.

Mai exact, subvenţia a fost solicitată anul trecut de aproape 800 de exploataţii timişene, pentru o cantitate însumând peste o mie de tone de lână.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns