”Behăitul din boxele de la Catedrală” deranjează Primăria Timișoara. Revoluția din 1989 trebuie dată ”pe repede înainte”

”Behăitul din boxele de la Catedrală” deranjează Primăria Timișoara. Revoluția din 1989 trebuie dată ”pe repede înainte”

”Behăitul din boxele de la Catedrală” deranjează Primăria Timișoara. Revoluția din 1989 trebuie dată ”pe repede înainte”.

Unii nu mai au loc în Timișoara din cauza Catedralei Mitropolitane, care a ajuns să le fie mai incomodă chiar decât cluburile de noapte.

Culmea, e vorba chiar de persoane din cadrul municipalității, cu afinități politice în USR, deranjate de slujbele religioase care au loc în acest lăcaș sfânt, simbol al orașului.

Într-o discuție pe un grup de whatsapp, Catedrala Mitropolitană este comparată cu… cluburile de noapte chiar de către un angajat al Primăriei Timișoara, în timp ce o persoană cu o responsabilitate și mai mare, arhitectul-șef al orașului, îi ține isonul.

”Cluburile ca cluburile, dar de behăitul zilnic de dimineață ce iese din boxele de la Catedrală nu comentează nimeni? Mă simt mai ceva ca la Mecca”, scrie Răzvan Popescu, consilier clasa I  la Compartimentul Atelier de Urbanism al Primăriei Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Cum începe noul an școlar în Timiș? Peste 1.000 de elevi din județ se află în situația de abandon școlar

”Și s-a lăsat tăcerea”, răspunde în zeflemea Gabriel Almăjan, arhitectul-șef al orașului, cu un emoticon care dă ca nuca-n perete atunci când te referi la simbolul Timișoarei.

În discuție intervine și o femeie cu pretenții de ghid turistic care spune că o întreabă turiștii despre catedrală dacă nu avem de-a face cu o moschee și că ”povestea cu revoluția e tot mai pe fast forward, dacă mai e”.

Adică, când vorbim de revoluție și de martirii care s-au jertfit pentru libertatea noastră, e bine să dăm” pe repede înainte” sau să nu mai vorbim deloc.

Așa că nu mai zicem decât atât: ”Băi băieți, nu mai behăiți și măcar lăsați simbolurile în pace dacă nu știți să le valorificați. Mergeți și behăiți în cluburi!”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

12 thoughts on “”Behăitul din boxele de la Catedrală” deranjează Primăria Timișoara. Revoluția din 1989 trebuie dată ”pe repede înainte”

  1. Ce poate sa mai surprinda la sleahta de TeFeLei sexo-marxisti?! Au creierul neted de la atata cancel-culture si propaganda lgbt.

  2. Mda…. Catedrala simbol al orașului? Hmm. Au închis ușile în fata revoluționarilor, asa au murit mulți împușcați pe treptele Catedralei

  3. Nu Catedrala a inchis usile, domnule Dan !
    Sa facem diferenta intre oameni si credinta !
    Credinta va supravietui si dupa ce voi, trista deviatie a societatii umane veti fi disparut de mult !
    Logica mai strimba ca la tine doar la „fritzi” am mai vazut -pe interes,binenteles.
    Auzi tu-domnule, cite clase ai ,dar pe bune, nu ca paiatele promovate de voi peste tot : piete,spitale,primarie,etc….?
    Si daca vrei sa discutam public de asa ceva, fata in fata, dezbatere publica, nu ascunsi in spatele monitoarelor, cum place sleahtei tale !
    Esti crestin ?

  4. @marius. acel dan e mai degrabă cretin decât creștin. să confunzi intenționat o clădire inclusiv toată istoria și semnificația sa cu niste oameni… e ceva. dar când trebuie să-l pupe în c*r pe fritz indiferent… inventează ei tot felul de aberații

  5. Chiar mi se pare exagerata „difuzarea” in direct a slujbelor din orice biserica. Sunt biserici amplasate intre blocuri, si in fiecare duminica suntem obligati sa asistam la slujbe fara voia noastra… Nu mi se pare firesc acest lucru. Chiar se poate afirma ca unora li se incalca dreptul la odihna, dreptul la liniste.Presupun ca nu este prea greu de inteles, fiind ateu, pe mine chiar nu ma intereseaza slujbele ce se savarsesc prin difuzoarele din biserica de langa blocul nostru. Nu este ilegal sa fii ateu, atunci de sunt obligat sa ascult slujbele de la difuzor??? Parca exista o lege care sa interzica poluarea fonica. De ce nu se aplica? Trebuie sa reclam la Protectia Mediului? Sau la institutia pentru drepturie omului? Parerea mea este insa, ca inainte de reclamatii ar trebui sa se tina seama de bunul simt… Toate bune si frumoase.

  6. Slujba religioasa se tine in interiorul lacasului de cult, nu in afara acestuia prin boxe.
    Bunul simt spune ca nu trebuie sa fii obligat sa suporti slujbe si cantari bisericesti aflandu-te in alta cladire din vecinatatea bisericii(valabil si la alte biserici de cartier) sau duminica, vrei/nu vrei trebuie „…sa iei aminte la primele ore…” fiindca asa e datina.

  7. ARE PERFECTA DREPTATE. PESTE TOT IN TARA SE INTAMPLA ASA CEVA. URLA POPII DE DIMINEATA PANA SEARA. URLA LA PROPRIU .CHIAR IN HALUL ASTA

  8. Pentru maricica ,claudia,,nelu vala il si pentru cei care gîndesc sau se exprima vocal sau jn scris,lăsați ne pe noi timisorenii cu Catedral,boxele bisericile,popii…..intoarceți va de pe unde ati venit,mergeți si nu va mai uitați înapoi. Drum bun! Nu ne mai tulburați liniste a cu smiorcăielile voastre,nici nouă nu ne convine ca convețuim cu voi.

  9. Maricica-daca as fi cleric nu m-ar interesa sa-ti satisfac vrajelile vietii tale monotone-e.g.: nunti, botezuri sau 2m sub pamant…, da’ ce sa le faci rumunilor…, nimic nu le convine, ca la ei in tara e cel mai bine-desi Europa ii considera cetateni de categoria a ii-a CATEODATA…

  10. BETON ,Alexandra beton. Bine zis (pt. cei care nu știu expresia BETON este autohtonă cu semnificația tare,super… care a fost înlocuită cu ajutorul posturilor TV. de importul Cool)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *