Beciul jegos de la Clinicile Noi în care se păstrau alimentele destinate pacienților n-a fost controlat niciodată de inspectorii DSP Timiș!

Beciul jegos de la Clinicile Noi în care se păstrau alimentele destinate pacienților n-a fost controlat niciodată de inspectorii DSP Timiș!

Beciul jegos de la Clinicile Noi în care se păstrau alimentele destinate pacienților n-a fost controlat niciodată de inspectorii DSP Timiș!

În articolul publicat joi, 30 mai, și intitulat Șefii Spitalului Municipal din Timișoara au luat foc după dezvăluirile privind beciul jegos de la Clinicile Noi. Cum s-au mușamalizat neregulile?, am redat corespondența purtată cu Direcția de Sănătate Publică Timiș pe tema unei posibile lipse de imparțialitate a inspectorului care a întocmit procesul-verbal de constatare în urma controlului efectuat la Spitalul Municipal Timișoara după un alt articol apărut în ziarul nostru, În spitalul în care Dominic Fritz face <vizite de lucru>, alimentele sunt păstrate într-un beci murdar și plin de igrasie, iar mâncarea gătită este livrată în stilul <las’ că merge și-așa>.

Reluăm o parte din răspunsul DSP Timiș publicat în articolul precedent:

“Referitor la starea de incompatibilitate supusă atenției, privitoare la unul din membrii echipei de control, în condițiile în care 2 membri ai familiei sale ar fi fost angajați ai Spitalului Municipal, precizăm faptul că – la momentul desemnării inspectorilor – superiorul ierarhic nu a avut cunoștință despre faptul că unitatea verificată ar fi angajatorul membrilor de familie ai unuia dintre aceștia. Urmare a verificărilor efectuate se confirmă aspectele semnalate de dumneavoastră cu privire la raporturile de muncă ale copiilor inspectorului în cauză cu S.C.M.U.T., însă tema controlului nu a vizat domeniile în care activează aceștia.

Totodată precizăm că membrii de familie în cauză nu dețin funcții de conducere și nu sunt factori decizionali. Până în prezent nu au existat suspiciuni cu privire la imparțialitatea colegei noastre, întrucât în controalele anterioare efectuate aceleiași unități sanitare pe diverse teme, la care a participat și inspectorul la care faceți referire, au fost aplicate măsurile legale, fără a se face rabat de la legislația în vigoare. Pentru lămurirea cazului și evitarea unor situații similare în viitor, directorul executiv a dispus efectuarea unei anchete interne”.

Pornind de la acest răspuns, în finalul articolului, am adresat o altă întrebare Direcției de Sănătate Publică Timiș:

“Dacă la controalele anterioare efectuate la Spitalul Municipal Timișoara de către inspectorul Margareta Bejinar (n.r. – inspectorul cu cei doi copii angajați la Spitalul Municipal Timișoara) <au fost aplicate măsurile legale, fără a se face rabat de la legislația în vigoare>, cum de nu a descoperit doamna în cauză, la nici unul dintre acele controale, beciul insalubru închis de conducerea spitalului abia la începutul acestei luni, după dezvăluirile publicate de ziarul nostru?”.

A doua zi după publicarea noului articol, Direcția de Sănătate Publică Timiș ne-a făcut, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, următoarea precizare: “La controalele tematice efectuate anterior în acest obiectiv și care vizau inclusiv verificarea blocului alimentar, echipei de inspectori nu i-a fost prezentat beciul ca parte din structura blocului alimentar cu destinație de depozit produse alimentare”.

CITEȘTE ȘI: Primăria condusă de Dominic Fritz a pierdut banii pentru Spitalul de Pediatrie Timişoara. Patru milioane de euro, fonduri europene!

Incredibil, dar adevărat: un beci murdar, plin de igrasie și mucegai, în care s-au păstrat, ani la rând, alimentele care ajungeau ulterior să fie gătite în cele două bucătării ale Spitalului Municipal Timișoara și servite apoi pacienților internați, n-a fost controlat niciodată de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Timiș pentru simplul motiv că nimeni nu i-a dus de mână acolo! Un celebru proverb sicilian se potrivește de minune în cazul de față: cine nu aude, nu vede și tace trăiește o sută de ani în pace…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Beciul jegos de la Clinicile Noi în care se păstrau alimentele destinate pacienților n-a fost controlat niciodată de inspectorii DSP Timiș!

 1. Eu nu pot să înțeleg. Ce interese sunt așa de mari acolo să menti starea asta de fapt și câti oameni sunt implicați în chestiunea asta?
  Sau pur și simplu o mână de oameni din administrația spitalului preferă să mențină lucrurile așa? Și de ce?

 2. Pai raporturile de munca dintre copiii inspectoarei si angajator se pot traduce cam așa: directoarea Gidea este șeful ierarhic superior al celor doi copii, iar doamna inspectoare face controlul de comun acord cu directoarea, ca doar ia angajat copiii, adică se controlează ca totul sa iasă bine si se controlează doar ce trebuie; se mai nasc niște întrebari: de ce aceste controale se fac doar cu Gadea?!; unde este directorul medical?!, unde este șeful serviciului de prevenire al infecțiilor din spital?!

 3. e foarte bun proverbul sicilian pentru a descrie „sistemul”… pentru cei orientati mai pe „vizual” s-au inventat insa si emoticoanele astea 🙉🙈🙊 care nu mai inseamna deloc ce insemnau alea originale(japoneze).
  avem si varietati locale „capul plecat sabia nu-l taie”, „tacerea e ca mierea”, avem si plachete prin targuri cu puncte clare „1. SEFUL are dreptate;2. SEFUL are întotdeauna dreptate;3. Daca SEFUL nu are dreptate, se aplica regula nr.1;”

  FRICA, OBEDIENTA, CONTROLUL, astea sunt „valorile” care ni se impun in timp ce ni se vantura povesti cu nu-stiu-ce valori europene si nordatlantice. Snowden, Assange?

  #interensant insa cum fix aia care „lupta cu mafia” de dimineata pana seara sunt fix caracatita cu multe tentacule varate peste tot

  toate astea nu ar fi posibile daca(si cu parca) nu am trai intr-o:

  #🤪

 4. Se înțelege ca DSP-ul când face controale pe teren le face doar în birourile directorasilor. Când dau avizele primesc diferite planuri ale instituțiilor, deci au habar de existenta depozitelor. Sa vi sa spui ca nu ti-au fost prezentate când le-ai avizat anual e praf în ochii proștilor. Toti sunt in cârdășie, trăiască mita, angajarea copiilor, primirea de atenții și cadouri. Cu dosare penale pe birourile justitiei, primăria nu vede si nu vrea sa dezamageasca membrii de partid, iar primarul visează frumos la înc-o draperie de tras pe fb, iar noi cetățenii agonizam incet și sigur. Sistemul sanitar este un putregai imens, care nu se mai vindeca. Cui raman bolnavii nimanui???

 5. Nu stiam unde si cum sunt pastrate alimentele, dar am vazut cum este servita pacientilor bolnavi de leucemie. Infirmierele impart direct cu mana (fara manusa) painea pacientilor. Repet-bolnavilor de leucemie, la care imunitatea este atat de precara. Cat despre controale, niciodata nu se va intampla nimic. Proverbul conform caruia o mana spala pe alta functioneaza perfect in Romania. Bine ca se platesc asigurari de sanatate. Calitatea serviciilor este 0.

 6. Să verifice și cabinetul de neurologie din Ambulatoriul Spitalului CF Timișoara.
  Mucegaiul a fost acoperit cu vopsea lavabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *