Bătaie de joc la CNADNR. S-au decontat tratamente de albire a dinţilor şi masaje terapeutice

CNADNR a decontat tratamente de albire dentară şi şedinţe de masaj italienilor care au construit autostrada Sibiu-Orăştie, acum închisă.

Compania italiană Salini Impregilo, care a realizat Lotul 2 din Autostrada Lugoj-Deva, a justificat avansul încasat de la statul român cu factură eliberată de bunuri şi servicii fără nici o legătură cu realizarea autostrazii.

Astfel, apar decontate şi masaje terapeutice, cheltuieli de protocol, dar și rate la mașini de lux, toate necesare, în opinia constructorului italian pentru construirea autostrăzilor. Informaţiile au apărut în presă după ce ministerul fondurilor europene a verificat cum s-au cheltuit aceşti bani.

Compania este aceeași care a lucrat şi la Autostrada Sibiu-Orăştie, închisă la nici un an de la inaugurare, unde s-a descoperit apă la 10 metri sub şosea. Între timp, autostrada a fost demolată parţial.

Potrivit legislației, Salini-Impregilo și SECOL Societa Edile Construzioni e Lavori au primit la demararea lucrărilor un avans de 84,4 milioane lei, fără TVA, respectiv 15% din valoarea contractul pentru lotul 2 Lugoj-Deva, în valoare totală de 562 milioane lei, fără TVA.

Controlorii MFE atenționează CNADNR că aceasta are obligația de a recupera avansurile și de a sesiza Direcția Națională Anticorupție, exceptând cazul în care aceste cheltuieli au fost incluse din eroare în deconturi. Altfel, statul român riscă să piardă finanţarea nerambursabilă de la Comisia Europeană.

romaniatv.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns