Bătaia de joc a unor lucrări publici din Timişoara, sancționată de poliția locală

lucrari 3

Polițiștii locali au demarat în ultima săptămână o serie de verificări referitoare la respectarea prevederilor HCL 13/2009 privind lucrările tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public, existând sesizări, dar și constatări în teren, că unele dintre acestea, efectuate de diferite firme în carosabil sau pe trotuare, nu sunt semnalizate corespunzător sau nu sunt finisate.

Astfel, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale de 2.500 de lei fiecare în cazul mai multor societăți, printre care RCS&RDS, Instgaz SRL, Cons Electrificare Instal, Instal Construct, Aquatim, Delgaz Grid SA.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că, potrivit actului normativ, firmele care efectuează lucrări în carosabil au obligația să semnalizeze corespunzător punctele de lucru și să readucă la starea inițială trotuarele și partea carosabilă a străzilor pentru a evita producerea de accidente de circulație, nerespectarea acestor prevederi constituind un real pericol pentru toți participanții la trafic. Sancțiunile prevăzute sunt între 1.000 și 2.500 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns