Bătaia de joc pe bani europeni continuă la Timișoara

* În timp ce un bloc de pe Calea Șagului a rămas fără schele în plin proces de reabilitare termică, un altul a rămas fără muncitori * După doar câteva zile de lucru, aceștia au descoperit probleme la structura de rezistență a blocului și au anunțat primăria, care urma să găsească o soluție * De atunci, adică din luna iulie, totul a rămas în aer

În urmă cu două săptămâni vă prezentam cazul incredibil ce ne-a trimis cu gândul la carul cu proști care, conform unei cunoscute legende urbane, s-ar fi răsturnat la Caracal: un bloc-turn din Calea Șagului (cel cu numerele 1-3-5) a rămas “în pielea goală” (a se citi: fără schele), deși reabilitarea termică în valoare de două milioane de euro (!) începută în luna iunie era departe de a se fi încheiat!

Divergențele financiare dintre executantul lucrărilor și titularul investiției, Primăria Municipiului Timișoara, au dus la această situație de râsu’-plânsu’, spre disperarea beneficiarilor fără vină, oamenii care locuiesc în acel bloc și care așteaptă înfrigurați ca această anvelopare cu țârâita să ajungă la final.

Încă un “lucru bine făcut” în Calea Șagului

Ei bine, se pare că ghinionul e contagios în Calea Șagului: un alt bloc-turn cuprins în mega-proiectul de reabilitare derulat de municipalitate, cel cu numerele 31-33, aflat peste drum de supermarketul Profi, este încremenit și astăzi în aceeași stare în care se afla la jumătatea lunii iulie!

Cam în jurul datei de 15 iulie, firma care a câștigat licitația pentru reabilitarea termică a blocului respectiv, contra sumei de 880.000 de lei fără TVA, SC ILA Vorhaben SRL, s-a apucat de treabă și, vreme de o săptămână, conform spuselor unuia dintre locatari, domnul Adrian Alionescu, lucrurile au mers chiar foarte bine, ritmul în care se desfășurau operațiunile fiind unul mai mult decât mulțumitor.

Doar că, așa cum ne avertizează și una dintre legile lui Murphy, orice lucru care începe bine se sfârșește prost, iar asta s-a tradus, în cazul blocului din Calea Șagului, prin stoparea lucrărilor într-o fază incipientă, adică după decopertarea unei jumătăți din fațada imobilului.

În momentul în care au constatat existența unor probleme la structura de rezistență a blocului, adică după doar câteva zile de la începerea operațiunii, cei de la firma executantă s-au oprit și au anunțat primăria, care urma să găsească o soluție pentru continuarea lucrărilor.

Mai departe lucrurile au devenit confuze pe relația executant – municipalitate, cert este doar că nimeni n-a mai mișcat până astăzi un ac, schelele au fost părăsite de muncitori undeva în jurul datei de 20-25 iulie și totul a rămas în aer.

Primăria, mută ca peștele

Proprietarii apartamentelor din blocul cu pricina au cerut, prin reprezentanții lor, lămuriri la primărie, însă, previzibil, aceștia s-au întors acasă așa cum s-au dus… Și uite-așa, după ce au stat o vară întreagă cu ferestrele obturate degeaba de plasa sintetică de protecție, locatarii respectivi se văd nevoiți să suporte același disconfort (lumina naturală pătrunde cu greutate în apartamente) și în pragul iernii, fără ca nimeni din primărie să catadicsească să-i anunțe ce se întâmplă cu blocul lor.

În tot acest timp, în care o operațiune de o asemenea anvergură cum este reabilitarea termică din fonduri europene dă rateuri după rateuri, primarul care a lăsat orașul fără apă caldă, zone întregi fără arbori și centrul Timișoarei fără presă continuă să trăiască într-un univers paralel: promite zeci de milioane de euro din bugetul orașului pentru tichia de mărgăritar numită pompos “Timișoara Capitală Culturală Europeană” ori se pretează la o mascaradă grețoasă luându-și singur interviuri pe “feisbuc” în care-și laudă “realizărili” nemaipomenite. În aceste condiții, avem senzația că, în Timișoara, seria “lucrurilor bine făcute” este departe de a se fi sfârșit…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Bătaia de joc pe bani europeni continuă la Timișoara

  1. reabilitare termika si bataie de jok , culoarea blocului de pe calea aradului e pentru un penitanciar , nu pentru bloc in care locuiesc oameni cinstiti.
    cel care a propus culoarea , are si el casa facuta tot asa ?? nu cred

Lasă un răspuns