„Barterul” din primărie duce Timişoara în sărăcie

"Barterul" din primărie duce Timişoara în sărăcie

USR și PNL se află într-o opoziție evidentă la nivelul Consiliului Local Timișoara, chiar dacă, teoretic, există o alianță locală între cele două formațiuni. Primarul Dominic Fritz și-a intensificat, însă, atacurile la adresa liberalilor, pe care i-a acuzat că s-au aliat cu PSD și că vor să se bucure atât de avantajele guvernării, cât și de cele ale opoziției.

Mai mult, Fritz a făcut unele considerații despre situația internă din PNL Timiș, precizând că îl recunoaște ca liberal doar pe Raul Ambruș, consilierul rebel, cu ajutorul căruia USR reușește să-și treacă proiectele promovate.

”Barterul” dintre Fritz și Ambruș era cunoscut de mai multă vreme, fiind de notorietate avantajele de care s-a bucurat cel din urmă din partea municipalității, în schimbul votului său. Acum, însă, totul e pe față, iar situația devine oarecum paradoxală, în condițiile în care PNL deține un post de viceprimar, prin Cosmin Tabără.

Cu o lună în urmă, vicele PNL era încrezător în continuitatea alianței la nivel local, însă, între timp, lucrările s-au complicat. Cosmin Tabără spune că declarațiile primarului arată o lipsă de tact politic:

”Eu cred că e sfătuit prost. Din păcate, caută mereu scandalul și evită dialogul. Încearcă să-și făurească dușmani chiar și atunci când nu îi are, fiind într-o continuă campanie electorală. Îi amintesc însă domnului primar că mai sunt doi ani și jumătate până la alegeri, perioadă în care trebuie să înceteze cu scandalurile, să caute căi de comunicare și să nu mai rupă dialogul”.

Viceprimarului i se pare total nepotrivit amestecul lui Fritz în bucătăria internă a liberalilor:

”Începe să-și dea cu părerea despre PNL, despre care aripă o recunoaște. E revoltător, pentru că atât timp cât nu cunoști bine nici măcar orașul, nu poți să pretinzi că știi istoria PNL. Eu nu sunt împotriva lui, dar nu pot să tac atunci când se fac lucruri împotriva orașului.

Nu am cum să fac asta, pentru că problemele trebuie discutate, ca să ajungem la soluții benefice pentru Timișoara. Trebuie să dialogheze chiar și cu cine nu-i place. Eu îi recomand domnului primar să citească romanul Pădurea spânzuraților”, referirea fiind la drama morală a soldaților care trebuie să lupte împotriva conaționalilor lor.

Cosmin Tabără s-a referit și la unele aspecte concret care au trezit dispute între USR și PNL. De departe, cel mai important este cel referitor la criza Colterm:

”Acolo e clar că dat-o în gard, cum a făcut în multe cazuri. Nu a cumpărat în vară cărbune, mizând pe gaz, iar acum cărbunele e foarte scump”, a spus Tabără, fiind de părere că aruncarea responsabilităţii pe umerii fostului primar e deplasată: ”Robu nu a fost perfect, dar nu mai merge cu scuze legate de greaua moștenire”.

Viceprimarul a taxat și poziția primarului în privința chioșcurilor de presă, unde înainte de a lua decizii radicale, trebuia făcut un regulament: ”Nu poți să pui carul înaintea boilor”.

CITEŞTE ŞI: Medic timișorean: „Să revenim la ceea ce ştiam înainte / Să ne împărţim în sănătoşi şi bolnavi, nu în vaccinaţi şi nevaccinaţi”

De asemenea, lui Tabără i se pare total inoportună discuția lansată de Fritz despre plantarea de arbori în Piața Libertății, într-un moment în care orașul suferă de frig ca înainte de 1989: ”Eu o să continui să-mi promovez proiectele, pe care le consider ca fiind nu pentru un partid sau altul, ci pentru Timișoara. Noi, liberalii, avem independența să votăm în consiliul local ceea ce este bine pentru Timișoara. Așa ar trebui să gândească și cei din USR”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “„Barterul” din primărie duce Timişoara în sărăcie

  1. Dar Domnule Tabara.Eu din politica asta de Dambovita nu prea inteleg cum functioneaza.Mai mult Fritz precizând că îl recunoaște ca liberal doar pe Raul Ambruș.Ca ii canta in struna la toate BAZACOVENILE pe care le lanseza USR isti in frunte cu MAESTRU DONIMIC FRIG si LASCAU 3 NOAPTE!Dar apropo unde este MAESTRUL a lasat orasul-locuitori in frig si sa retras in BARLOGUL lui MODEST de vila cumparata doar dupa un an de mandat?si sta la caldurica.Nu ca ii duc dorul dar macar ar putea avea o opinie fata de bolnavi,elevi,locuitori care stau in frig multumita inteleptei lui de a gospodari orasul.Ca si guvernul pierde ingrederea partidului (sustinerea)zboara de la guvernare.Atunci cum Raul Ambruș zboara din PNL ca nu este bun dar consilier local din partea PNL este bun?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *